Sud bez rešenja za PZP

Lokalne vesti - Ponedeljak 15.04.2013 - 12:40

Odlučujuće ročište o sudbini PZP Vranje, zakazano za 12. april u Privrednom sudu u Leskovcu, odloženo je za 17. maj, potvrđeno je u ovom preduzeću.

Protest radnika PZP-a ispred Skupštine u Vranju Protest radnika PZP-a ispred Skupštine u Vranju

Odlaganje ročišta na kome je moralo da bude odlučeno da li PZP ide u bankrot ili u reorganizaciju, usledilo je nakon zahteva sindikalaca tog preduzeća na protestu pred zgradom lokalne samouprave, koji je podržao i gradonačelnik Zoran Antić.

Dragan Dimitrijević iz  PZP-a, jedan od lidera Samostalnog sindikata putara Srbije, kaže da je odlaganjem ročišta zaustavljen i plan reorganizacije firme, po kome je najmanje 100 radnika trebalo da ode iz preduzeća.

- Tražimo od ministra finansija Mlađana Dinkića i ministra pravde Nikole Selakovića da izvrše uticaj na strečajnog upravnika PZP –a Branka Mitića da promeni politiku koju vodi, jer je svojim radom još više pogoršao stanje u preduzeću.

Njegov plan reorganizacije nije dobro rešenje za opstanak firme, jer je nerealan. On zagovara prodaju preduzeća po celinama kako bi poverioci bili namireni – smatra Dimitrijević.

On kaže da ima zainteresovanih za kupovinu preduzeća jer će za putare na jugu Srbije „posla biti i u narednih 30 godina“.

- Novi poslovi otvaraju se izgradnjom Koridora 10, a mi na ovom području nemamo konkurenciju - kaže Dimitrijević.

Putari Srbije najavljuju ove nedelje protest u Beogradu, na kome će im se, prema najavama, pridružiti i radnici PZP-a.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: