SURDULICA: Prvo svi idemo na POLIGRAF, pa kod tužiteljke!

Lokalne vesti - Utorak 08.12.2015 - 22:38

Vranje - U utorak je rukovodstvo Surdulice dobilo poziv policije na informativni razgovor, a povodom izgradnje stadiona u tom mestu.

Mesto okupljanja: Sud u Surdulici Mesto okupljanja: Sud u Surdulici

Prema navodima anonimnog izvora, pozivi kriminalističke policije za privredni kriminal PU Vranje uručeni su predsedniku SO Surdulica Novici Tončevu, predsednici opštine Aleksandri Popović, Danijeli Stamenković, načelnici finansija,  Dragiši Bankoviću, vlasniku  građevinske firme „Banković“ i Bratislavu Đikiću, nadzornom organu.

Prema za sada nezvaničnim informacijama oni se povezuju sa  raspisivanjem tendera u vezi izgradnje tribina, reflektora, video nadzora i drugih radova na gradskom stadionu.

Problem leži u činjenici da policija smatra da su radovi na stadionu već izvedeni sredinom godine, a da se za njih tek sad raspisuje tender.

Sa druge strane, u opštini kažu da su radovi u toku, a da do sada izvedeni radovi nisu predmet tendera, jer su većinom plaćani od strane donatora.
 
Predsednik SO Surdulica i narodni poslanik Novica Tončev ne negira da je do poziva u policiju došlo i kaže da će se rado odazvati i to da pohvali napore i rukovodstva Surdulice, i  FK Radnika, i Fudbalskog saveza Srbije, koji su bili partneri na projektu.  

- Svaki ekser koji zakucamo je ovde krivično delo, po oceni tužiteljke iz Hana. Nju je postavio politički komesar Dragan Stevanović Boske, i njen jedini posao je da nas goni.

I što nas više goni i utiče na političke prilike u Surdulici, to više poena dobija za reizbor.

U Surdulici je urađeno mnogo objekata, i od dolaska tužiteljice svi su prekontrolisani. Ništa nije nađeno. Nemamo ništa protiv kontrole, ali imamo protiv tendencioznog ponašanja tužiteljke.

Ali, od toga nema ništa, i nama nikada ništa nije nađeno, i neće, jer mi ništa ne krijemo i ne radimo van zakona.

Eto, Han i Surdulica imaju isti budžet, a kod nas se ovoliko gradi. Što se neko ne zapita gde su pare iz Hana?

Donećemo odluku da čitavo rukovodstvo u Surdulici prvo ide na poligraf, pa tek onda u policiju i tužilaštvo, pa da  vidimo, ali ćemo tražiti da i tužiteljka ide na poligraf
- kaže Tončev.

Prema njegovim rečima, u Surdulici se razmišlja i da se otvori kancelarija za rad pravosudnih oorgana pri opštini, i da se tamo nosi svaki papir pre nego što izazove neko pravno dejstvo.

- Jedino tako možemo da se odbranimo od ovakvih politički instrumentalizovanih napada - zaključuje Tončev.
 

Saša Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: