Surdulici još milion evra

Lokalne vesti - Petak 14.12.2012 - 13:06

Opština Surdulica od međunarodnih fondova dobila skoro milion evra na ime prekogranične saradnje.

Mitić Mitić

Zamenik predsednika opštine Zoran Mitić za OK Radio kaže da su odobrena dva projekta, za rekonstrukcije Kulturnog centra i opštinske zgrade na Vlasini, kao i projekat  za vodovod u Jelašnici.

 – Za projekte prekogranične saradnje dobili smo 720.000 evra i od „Progres“-a 256.000 evra.

Naša obaveza je da na tim iznosima obezbedimo još 15 posto sredstava i možemo da krenemo sa realizacijom projekata.

Ono što ćemo prvo uraditi je rekonstrukcija Doma kulture u Surdulici, a onda i opštinsku zgradu na Vlasinskom jezeru koja će služiti za edukaciju, sastanke i konferencije.

Od „Progres“-a smo dobili novac za sufinansiranje vodovoda u Jelašnici i to je našoj opštini bio takođe jedan od prioriteta.

Sve ovo nam mnogo znači, ali smo i polaskani jer nam je od ukupno osam miliona evra, koliko su međunarodni fondovi izdvojili za prekograničnu saradnju pripalo više od 10 odsto sredstava. To je velika stvar za sve nas u Surdulici – kaže Mitić.

On napominje da opština Surdulica ima desetak spremljenih projekata kojima će konkurisati čim se ukaže prva prilika.

– Sada smo u fazi završetka zimskih programa koje ćemo realizovati do proleća. Završili smo i nacrt  jednog od većih poduhvata koji ćemo u narednom periodu odraditi.

To je izgradnja kanalizacionog prstena oko Vlasinskog jezera. Time će biti rešen jedan od najvećih problema koji muči ovaj kraj – kaže Mitić.    
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: