Svečano obeležena 63. godišnjica rada Holding kompanije ,,YUMCO”

Lokalne vesti - Četvrtak 26.10.2023 - 16:06

Holding kompanija ,,YUMCO” obeležila je 63. godišnjicu postojanja i rada svečanom sednicom u amfiteatru poslovne zgrade, kojoj je u ime gradskog rukovodstva prisustvovao gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
Prisutnima se najpre obratio  Branislav Trajković, generalni direktor kompanije ,,YUMCO” koji je podsetio na istorijat razvoja ove kompanije od izgradnje objekta, pokretanja mašina i primarne proizvodnje u nekadašnjoj predionici i tkačnici, do organizovanja rada u Pamučnom kombinatu, odnosno Jumku. 
 
,,U ovoj 2023. godini, uprkos globalnoj krizi i ozbiljnim izazovima sa kojima se susreću sva privredna preduzeća, ne samo u Srbiji, kompanija Jumko  uspela je da nastavi trend rasta poslovanja iz prethodnih godina, da poveća proizvodne kapacitete i ostvari vrlo pozitivne rezultate u radu“, rekao je Trajković.
 
Na svečanosti je govorio i Dejan Antić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pitanja koji je naglasio da je Jumko bio i ostao simbol Grada Vranja i srpske tekstilne industrije. On je otvorio izložbu ,,Dobrodošli u Jumko imperiju“, organizovanu ovim povodom . 
 
,,Ova izložba neponovljivo je svedočanstvo o postojanju i radu Pamučnog kombinata Vranje od 1960. godine do danas. Izloženo je oko 250 dokumenta i fotografija koje mnogo govore o razvoju ovog preduzeća“, naglasio je Antić. Na svečanoj sednici zaslužnim pojedincima i institucijama uručene su zahvalnice. U kulturno-umetničkom programu nastupili su glumac Dragan Stanković i KUD ,,Sevdah“.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Ja
27.10.2023. , 15:09
Direktor Bane gradi crkvu Sveti Angeline u Ranutovcu, paralelno sa izgradnjom crkve u skoro kupljenom placu gradi i neku gradjevinu, za sada se ne zna namena, ali koja sigurno puno košta, bruje mašine već više od mesec dana, pitam samo odakle je novac za izgradnju i kupovinu nekretnina, kad se zna da su radnici na minimalcu.