TONČEV: Neće me ni ućutkati ni uplašiti!

Lokalne vesti - Ponedeljak 14.12.2015 - 23:50

Vranje - U vezi saopštenja Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu u kome se ocenjuje da lokalna vlast Surdulice „vrši pritisak" na taj državni organ oglasio se i Novica Tončev, ocenivši da kao narodni poslanik koji glasa za izbor tužioca „punim pravom može da preispituje rezultate rada Danijele Trajković i OJT u Hanu“.

Tončev najavljuje dalju raraspravuu sa OJZ u Hanu FOto A. Stojković Tončev najavljuje dalju raraspravuu sa OJZ u Hanu FOto A. Stojković

- Kao što ona tvrdi da su moje izjave pritisak na njen rad, ja smatram da je njena hajka pritisak na mene pred pred prestojeće glasanje u Skupštini.


I pored tog pritiska i hajke koja se protiv mene vodi ja ću građane i narodne poslanike detaljno upoznati sa rezultatima rada gospođe Trajković.
 
Da se ne zaboravi - poslanici biraju tužioce, a ne obrnuto
- obećava Tončev.

On u svom saopštenju pita Državno veće tužilaca kako je uopšte Danijela Trajković ocenjena sa 70 bodovakada je u proteklom periodu gubila slučajeve i nesavesno postupala u mnogim tužilačkim predmetima“.

- Više građana iz Pčinjskog okruga je dobilo milionske odštete iz budžeta zbog neosnovanog pritvora i vođenja krivičnih postupaka po optužnicama koje je ona podizala.

Sva šteta zbog takve nestručnosti i zloupotrebe tužilačke funkcije je plaćena iz budžeta, a nije odbijena od plate Danijele Trajković
- kaže Tončev.

Opominjući na stranačku pripadnost Trajkovićeve, Tončev navodi da je ona stekla iskustvo tako što je vodila zapisnike na sastancima JUL-a u Surdulici.

- Onda je kao radnik tužilaštva bila u službi radikala, pa demokrata i sada radi u interesu Dragana Stevanovića Bosketa.

To što je Stevanović  državni sekretar u Ministarstvu privrede je periferno, jer svi znaju da je on podržao izbor Danijele Trajković
- kaže Tončev.
 
Ocenjujući da kriminalizacija delovanja njega i njegovih saradnika u opštini Surdulica traje od januara, od kako je Danijela Trajković postavljena za v.d. OJT u Hanu, Tončev tvrdi da tužioci „za svako moje saslušanje u policiji novinari obaveštavaju pre mene,  a kada se prijava odbaci onda tužilaštvo o tome ćuti“.

Tužilaštvo tako, po Tončevu, nije saopštilo da je 3. juna odbacilo anonimnu prijavu protiv njega, takođe zbog finansiranja FK „Radnik".

- U prijavi je pisalo da sam navodno oštetio budžet opštine Surdulice za 28 miliona dinara u 2012. godini i 42 miliona dinara u 2013. godini.

Tužilačka istraga je trajala punih pet meseci i utvrđeno je da nema elemenata bilo kog krivičnog dela i da je prijava lažna. Odmah se posle toga podnosi nova anonimna prijava i sve tako u krug jer misle da će da me uplaše i ućutkaju
- piše Tončev u saopštenju.

Prema njegovim tvrdnjama, sve što danas radi tužilac Danijela Trajković poslednjih godinu dana treba da dobije epilog u izbornoj kampanji na proleće sledeće godine.

- Dragan Stevanović Boske misli da može da me pobedi u Surdulici ako me uhapsi. Takvu želju ne može da mu ispuni ni tužiteljka Trajković, jer za to nema elemenata.

Boske će zato ponovo izgubiti izbore i on to sam zna. Zato je Boske mnogo nervozan i politička karijera mu zavisi od predstojećeg glasanja za izbor tužioca.

Ja za izbor Danijele Trajković neću glasati, a o razlozima ću obavestiti javnost, poslanike i građane
- obećava Tončev.
 
On  kaže da se ne bi javno oglašavao da je učini bilo kakvo krivično delo, ali da će na svaki pokušaj „pakovanja" krivice uvek rado da odgovori.

- Moj advokat  priprema krivičnu prijavu protiv tužiteljke, za pretnje koje je uputila narodnom poslaniku, a takođe i na štetu koju je nanela budžetu Srbije i za korist koju je sebi ostvarila.

O njenom poštenju govori ceo Pčinjski okrug, a ja ću o tome upoznati građane u Skupštini
- obećava Tončev na kraju saopštenja.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: