Tončev odbio mesto ministra saobraćaja

Lokalne vesti - Sreda 28.08.2013 - 12:30

Vranje - Predsednik opštine Surdulica i član Predsedništva SPS Novica Tončev neće biti ministar saobraćaja u „rekonstruisanoj“ Vladi Srbije.

Tončev Tončev

Kako je on izjavio za više prestoničkih medija, ova njegova odluka je konačna.

Tončev je rekao da je o tome bilo reči na sednici Predsedništva stranke 25. avgusta, kada ga je za to mesto predložio dosadašnji ministar Milutin Mrkonjić, ali da on taj predlog nije prihvatio jer smatra da ima stručnijih ljudi od njega koji bi se bavili saobraćajem i infrastrukturom.

- Među njima je bio i Aleksandar Antić, Branko Ružić, tu je bila i Dijana za resor prosvete i tako.

Dali odrešene ruke našem predsedniku da on to odluči. Ja sam razgovarao sa mojim šefom Ivicom Dačićem i rekao mu da neću da budem ministar sada i da mene ne računa na to-  kazao je Tončev za B92.

On je kazao da nije hteo da "ponavlja grešku koju je načinila Demokratska stranka koja za ministra urbanizma postavila ortopeda".

- Mislim da je Branko Ružić zainteresovan za mesto ministra saobraćaja i ako on misli da može da vodi taj resor, ja ću ga podržati.

Predsedništvo je dalo odrešene ruke (predsedniku SPS-a i premijeru) Ivici Dačiću da u razgovoru s koalicionim partnerom odredi ko je najbolje rešenje za koje ministarsko mesto - rekao je Tončev.

Prema njegovim rečima, Predsedništvo SPS-a će imati još jednu sednicu pošto Dačić vrati iz Brisela, a na kojoj će biti odlučeno ko su novi ministri ispred SPS-a u rekonstruisanoj Vladi Srbije.
 

OK RADIO, B92

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: