TOPLA VODA poskupljuje 300 ODSTO!

Lokalne vesti - Petak 25.11.2016 - 10:17

Odlukom Gradskog veća grada Vranja, Uprava Banje će doživeti transformaciju od statusa gradskog javnog preduzeća u samofinansirajuće preduzeće.

Milenković: Uprava Banje prelazi na samofinansiranje FOTO D. Ristić/OK Radio Milenković: Uprava Banje prelazi na samofinansiranje FOTO D. Ristić/OK Radio

Ova statusna promena znači da će Uprava Banje od 1. decembra morati da posluje po tržišnim principima i da zaradi novac za svoju egzistenciju.

Direktor preduzeća Ivica Milenković kaže za OK Radio da novonastale okolnosti znače i promenu poslovne politike.

- Kako bi opstali kao samofinansirajuće preduzeće, plan je da fakturišemo usluge po osnovu održavanja  zelenila i usluge održavanja toplovodnog kanala.

Na osnovu ovih prihoda ćemo funkcionisati i deliti plate zaposlenima
– kaže Milenković.

Naplaćivanje usluga održavanja zelenila u Banji je nova kategorija i nju bi trebalo da plaća grad Vranje.

Ivica Milenković navodi da za plaćanje ove naknade još uvek nije postignut dogovor oko cenovnika i pregovori su još u toku.

Kako bi Uprava Banje ostvarila dovoljne prihode, cena naknade za korišćenje toplovoda moraće da pretrpi značajne korekcije.

- Cena je do sada bila vrlo niska, tako da ćemo ići na soluciju da je povećamo sa 15 na otprilike četrdesetak dinara po kvadratu.

Uz tu cenu i uz odgovarajuću naknadu za održavanje banjskog zelenila, moći ćemo da ostvarimo održivost preduzeća
– procenjuje Milenković.

Usluge korišćenje toplovoda u Vranjskoj Banji koriste Specijalna bolnica, Zdravstvena ambulanta, „Želturist“, „Rasadnici“, „Simpo cveće“ i dečiji vrtić, a prema Milenkovićevim rečima u planu je da se u sistem vrati i škola, koja je ranije bila korisnik ove usluge.

Prema planu, zaposleni u Upravi Banje ne bi trebalo da ostanu bez posla nakon transformacije preduzeća.

- U toku su razgovori i moguće je da neki radnici pređu u drugu firmu ili u Opštinsku upravu, ali niko od njih neće ostati bez posla – tvrdi direktor Milenković.

U Upravi Banje trenutno je 18 stalno zaposlenih radnika i dvoje angažovanih na privremenim i povremenim poslovima.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: