Tuča u hanskoj skupštini

Lokalne vesti - Nedelja 01.06.2014 - 14:14

Vranje - Sednica Skupštine opštine Vladičin Han prekinuta je u nedelju zbog tuče između odbornika DSS-a i zamenika predsednika Skupštine.

Ilustracija Ilustracija

Kako saznajemo, do fizičkog obračuna došlo je nakon verbalnog sukoba između odbornika DSS-a i nekadašnjeg narodnog poslanika Zorana Stojanovića i zamenika predsednika Skupštine, Dragana Nikolića iz LDP-a zbog izvesne donacije iz Norveške koja je stigla u Vladičin Han u vreme dok je Stojanović bio na vlasti.

Reč je o stomatološkoj ordinaciji koju sadašnja vlast proglašava opasnom donacijom, jer tvrde da su aparati radioaktivni.

Za vreme diskusije na tu temu, dok je predsednica Skupštine Danijela Popović bila za govornicom, a sednicu vodio njen zamenik Nikolić, došlo je do koškanja između zamenika predsednika parlamenta i odbornika Stojanovića.

– Najpre mi je opsovao majku i kada sam mu rekao da me ne psuje izrekao mi je drugu opomenu i udaljenje sa sednice.

On na to nema pravo i ja sam krenuo ka stolu predsedavajućeg da mu predočim kršenje Poslovnika.

Međutim, Nikolić je ustao, prišao mi i uhvatio me za gušu. Počeo je da me davi i nekako sam uspeo da ga odgurnem od sebe.

Odmah su skočili ostali odbornici i uspeli su da ga sklone. Ja sam godinama bio narodni poslanik, bio sam u Upravnom odboru „Srbijavode“ i ovako nešto mi se nije desilo nikada.

Neki ljudi koji su juče ušli u politiku misle da je to ulica i zato se ovakve stvari dešavaju.

Nečuveno je da funkcioner iz vlasti napadne odbornika opozicije i još me prijavljuje tužiocu.

Napada i prijavljuje, što nema nikakvog smisla, jer je ovo prevazišlo sve granice ljudskosti, politike i morala. Nije više ovde reč o politici – kaže Stojanović.

On se, zbog kako ističe, bolova u predelu vrata, glave i ruke, ali i velikog stresa javio lekaru hanskog Doma zdravlja.

Zamenik predsednika Skupštine Dragan Nikolić rekao je da tvrdnje Stojanovića nisu tačne.

Na pitanje da li je tačno da je između njega i Stojanovića došlo do fizičkog obračuna, Nikolić je odgovorio da je „pitanje tendenciozno“, dodajući da ne želi da daje izjave novinarima.

Odbornik SPS-a Miljan Stojanović, inače bivši predsednik Skupštine kaže da je video kako Nikolić nasrće na Stojanovića.

– Nakon  koškanja između Nikolića i Stojanovića, usledile su opomene od strane zamenika predsednika Skupštine i mera udaljenja sa sednice što je protivno Poslovniku.

Onda je u jednom trenutku sa mesta predsedavajućeg ustao Nikolić, prišao Stojanoviću i uhvatio ga za vrat.

Svi smo skočili i razdvojili ih i sednica je prekinuta – kaže Stojanović.

Pokušali smo da dobijemo izjavu i predsednika opštine Vladičin Han Gorana Mladenovića, ali se on nije javljao na telefon.

Tvrdnje da je Nikolić fizički nasrnuo na Stojanovića, demantovala je predsednica Skupštine Danijela Trajković.

– Sednica je prekinuta zbog incidenta koji se desio između odbornika Stojanovića i predsedavajućeg Nikolića.

Zoran Stojanović iz DSS-a je fizički nasrnuo na Dragana Nikolića dok je obavljao dužnost predsedavajućeg sednicom Skupštine.

Nije Nikolić imao nameru da napada nikoga, već je samo vodio sednicu, a Stojanovića je i verbalno izazivao incident, a onda i fizički nasrnuo na njega.

Slučaj je prijavljen nadležnim organima i uzete su izjave svedoka, tako da očekujemo reakciju Tužilaštva – kaže Popovićeva.

Inače, ovo je 23. po redu sednica Skupštine opštine Vladičin Han, a prema najavama predsednice, ona će biti nastavljena u nedelju popodne.
 
autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: