U Vranju kupuju južno voće na komad

Lokalne vesti - Četvrtak 16.05.2013 - 13:21

Sve više kupaca na pijaci u Vranju voće i povrće kupuje na komad, zbog, kako kažu trgovci, „velike nemaštine i slabe kupovne moći građana“.

Pijaca u Vranju Pijaca u Vranju

Prodavac Dragan Milenković za OK Radio priča da ljudi sada kod njega kupuju po jednu i dve pomorandže i ako ima para eventualno po jednu i dve banane.

– Došlo je zadnje vreme, pošto pomorandže, limun, banane, paradajz i paprike prodajem na komad.

Nekada tako nešto nisam dozvoljavao i voće prodavao u vrećicama merenim u kilograme. Sada mi traže primera radi dva paradajza, jednu pomorandžu, jednu bananu i dve paprike.

Odavno nam se trgovina ne isplati, ali sada smo u velikom gubitku jer nam je visoka cena zakupa tezge – kaže Milenković.

I njegove kolege Siniša i Zoran kažu da se trgovina voća i povrća sada svodi na komad.

– Još uvek se borimo, ali je situacija postala neizdržljiva. Kada nam neko potraži da mu izmerimo dva limuna ili četiri do pet jagoda, to je tužno.

Sećamo se lepih vremena kada se roba kupovala na vreće i džakove, ali je to na žalost lepa istorija. O našem trgovanju sa gubitkom ne želimo ni da govorimo – kažu trgovci.

Za one koji ne mogu sebi da priušte robu na kilo, prodavci su formirali cene na komad.

Tako, jedna pomorandža košta 20 dinara, dok za dve sa popustom na količinu treba izdvojiti 35 dinara. Jedna banana staje od 25 do 30 dinara, u zavisnosti od veličine.

Jedna paprika je 10, paradajz 20, a limun od 15 do 20 dinara.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: