Uklanjanje OPLATOLA košta 2,5 MILIONA

Lokalne vesti - Utorak 15.12.2015 - 13:35

Kada će zgrada Pozorišta u Vranju biti završena zavisi od brzine dekontaminacije zidova otrovanih “oplatolom”, što će koštati 2,5 miliona dinara, izjavio je u utorak na “Open deju” SPS-a gradonačelnik i šef te stranke Zoran Antić.

Ima još da raste - pozorište posle paljevine FOTO rts.rs Ima još da raste - pozorište posle paljevine FOTO rts.rs

- Objavljeni su uslovi nabavke za Institut „Vinča“. Da se vide koja će se sve sredstva ili tehnike upotrebiti prilikom čišćenja zidova. Grad Vranje će trenutno platiti te troškove sanacije, jer smo mi predvideli određena sredstva u te namene.  

Sve to će se kasnije naplatiti od onoga protiv koga budemo dobili sudski spor, i to sa svim  pripadajućim naknadama, kamatama i penalima, čak i u delu penala za štetu nanetu izvođaču radova druge faze radova, a to je „Sloga Konstrakšn“.

Da li će to biti od proizvođača štetnog oplatola, ili firme „Banković“, videćemo već
-  naveo je Antić.

On je  mišljenja da nije bilo problema sa zidovima, zgrada pozorišta bi bila gotova 23. marta 2016. godine.

- Dekontaminacija će produžiti rok za najviše četiri meseca. Onog momenta kada stručnjaci iz „Vinče“ budu izašli iz Pozorišta, imaćemo tačne rokove konačnog završetka pozorišta - pojasnio je Antić.

O problemu dekontaminacije pozorišta raspravljaće i vranjski odbornici na sednici Skupštine, koja je zakazana za četvrtak.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: