VANREDNI inspekcijski NADZOR U Šestoj školi

Lokalne vesti - Utorak 01.11.2016 - 11:50

Povodom sve učestalijih slučajeva vršnjačkog i drugog nasilja u O.Š. „Branko Radičević“ u Vranju reagovala je i prosvetna inspekcija, dok Više javno tužilaštvo još uvek čeka kompletiranje izveštaja policije za poslednji slučaj nasilja.

Šesta škola, stalno incidentna FOTO OK Radio Šesta škola, stalno incidentna FOTO OK Radio

Prosvetni inspektor Dejan Dušanović kaže da je prosvetna inspekcija izvršila vanredni inspekcijski nadzor u O.Š. „Branko Radičević“.

- Utvrdili smo činjenično stanje, i sad pišemo zapisnik.

Uskoro ćemo poslati zapisnik i preduzeti odgovarajuće mere. O detaljima izveštaja za sada ne mogu da govorim
- kaže Dušanović.

On podseća da se izveštaj odnosi na poslednja tri slučaja nasilja u ovoj školi, koji su zabeleženi u proteklih desetak dana.

Reč je o verbalnoj pretnji jednog od roditelja učenicima, slučaju kada je baka jedne devojčice ošamarila njenog druga iz razreda, i poslednjem slučaju vršnjačkog nasilja koji se desio u svlačionici na času fizičkog.

Prema navodima policije, Više javno tužilaštvo je zatražilo da se prikupe obaveštenja i da se dostavi izveštaj o ovom događaju, a o svemu je obavešten i Centar za socijalni rad.

Leposava Jovčić, portparol Višeg javnog tužilaštva u Vranju kaže da još uvek kod njih nije stigao izveštaj policije o prikupljenim dokazima u vezi poslednjeg slučaja vršnjačkog nasilja u školi.

Policija verovatno još prikuplja dokaze, postupajući po naređenju Tužilaštva. Za sad još nemamo izveštaj o tome - kaže Jovčićeva.

Inače, po Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, lice do 14 godina starosti ne odgovara.

Jedino se šalje izveštaj nadležnom centru za socijalni rad da je to dete učinilo nešto, i onda centar preduzima odgovarajuće mere iz svoje nadležnosti.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: