Vlasina puna mladih planinara

Lokalne vesti - Petak 23.08.2013 - 11:53

Vranje - Na ROSA kampu orijentiringa i planinarenja koji je počeo na Vlasinskom jezeru učestvuje tridesetoro dece osnovnoškolskog uzrasta.

S lica mesta S lica mesta

Kamp u organizaciji Saveza ekstremnih sportova Srbije i vode ROSA trajaće četiri dana, a osim sportskih aktivnosti, mališani će imati priliku da savladaju i brojne lekcije iz ekologije, prve pomoći ali i internet bontona.

- Vlasinsko jezero je zbog svojih izvanrednih prirodnih lepota i mogućnosti koje pruža, idealno mesto za održavanje kampa i različitih sportskih dešavanja koje ćemo organizovati u narednim danima.

Deca će u kampu mnogo naučiti ali i dobro se zabaviti, i sigurno poneti lepe uspomene - rekao je Marko Nikolić u ime organizatora,  Saveza ekstremnih sportova Srbije.

Kamp se održava u okviru projekta „Promocija ekoturizma i zaštite životne sredine Vlasinskog jezera” koji su pre dve godine pokrenuli kancelarija Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji i Coca-Cola sistem sa ciljem da ovo područje učine što atraktivnijom turističkom destinacijom.

- Ukoliko želite da potpuno istražite prirodne lepote Vlasine, morate najpre savladati orijentiring i planinarenje, a upravo tu vrstu edukacije smo odlučili da pružimo mladima koji učestvuju u prvom kampu ove vrste u našoj zemlji.

Ovo će biti prilika da upoznaju jedno od najlepših područja kod nas u čiju promociju Coca-Cola sistem zajedno sa kancelarijom Ujedinjenih nacija za razvoj  aktivno ulaže poslednjih nekoliko godina - rekla je Milica Stefanović, menadžer za komunikacije kompanije Coca-Cola.

U okviru projekta do sada je kreirana je marketinška strategija i vizuelni identitet jezera, izrađen promotivni i edukativni materijal.

Postavljena je  turistička signalizacija, zatim infobilbordi, obeleženo je oko 100 kilometara pešačkih i biciklističkih staza, obezbeđena je oprema i obuka za rendžersku službu i pružaoce turističkih usluga.

Izrađen je i internet portal www.vlasina.rs, na kojem se svi zainteresovani mogu detaljnije informisati o turističkoj ponudi, dobiti sve servisne informacije i upoznati se sa neverovatnim prirodnim lepotama Vlasine.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: