Vranjanci ZA VODU duguju 100 miliona

Lokalne vesti - Nedelja 13.11.2016 - 11:17

Preduzeća i domaćinstva u Vranju “Vodovodu” za utrošenu vodu duguju više od 500 miliona dinara, naveli su predstavnici rukovodstva ovog javnog preduzeća.

Potraživanja Potraživanja

Direktor “Vodovoda” Goran Đorđević kaže da od ukupnih dugova, “Vodovod” 300 miliona dinara već potražuje putem utuženja neplatiša.

- Mi sada imamo situaciju da se u knjigovodstvu vode firme koje odavno ne rade, ne postoje više, kao što su „Koštana“, „Zamber“, „Sloboda“…

Najveći dužnik je „Jumko“ koji nije izmirio dugovanja od 170 miliona dinara.

Ova firma kao i „Simpo“ su odavno veliki dužnici koje sada izmiruju redovno svoje obaveze, dok su postojeća dugovanja iz ranijeg perioda.

Procenat naplate računa od juna do novembra ove godine iznosi čak 93 odsto, što predstavlja rekord za 60 godina postojanja preduzeć
a - navodi Đorđević .

On je dodao i da ovo preduzeće od fizičkih lica potražuje 100 miliona dinara, kao i da su najveći problemi  u naplati  od kućnih saveta.

Njih deset duguje skoro 11 miliona dinara, a najveći pojedinačan dug kućnog saveta je 1,7 miliona dinara.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: