Vranje na 5. mestu u Srbiji po INDEKSU TRANSPARENTNOSTI

Lokalne vesti - Četvrtak 10.06.2021 - 09:52

Transparentnost Srbija i ove godine sprovela je istraživanje ,,Indeks transparentnosti lokalne samouprave u Srbiji - LTI".

Vranje na ovom rangiranju ima indeks 75 FOTO: vranje.org.rs Vranje na ovom rangiranju ima indeks 75 FOTO: vranje.org.rs
Reč je o istraživanju koje je sprovođeno 2015, zatim 2019. i 2020. godine (bile su obuhvaćene sve opštine i gradovi u Srbiji) i 2017. godine (na uzorku od 15 JLS).  
 
Istraživanje se ove, kao i dve prethodne, godine sprovodi uz podršku USAID-a, i biće urađeno i 2022. godine.
 
Na osnovu metodologije ustanovljene 2015. godine ponovo su ocenjene i rangirane sve jedinice lokalne samouprave u Srbiji
 
Ocenjene su i gradske opštine, ali nisu rangirane s obzirom na to da se zbog nejednakih nadležnosti ne mogu porediti sa JLS. 
 
Vranje na ovom rangiranju ima indeks 75, na skali od 0 do 100, i deli 5. mesto među 145 rangiranih JLS, što je odličan rezultat. 
 
Taj skor bi pre dve godine bio dovoljan za prvo mesto
 
To je bolje nego na rangiranju LTI 2020, za dva poena i za jedno mesto na tabeli, a istovremeno je znatno iznad proseka cele Srbije, koji iznosi 48, ističe se u saopštenju Transparentnosti Srbija.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: