Vranje od Dinkića traži čak 880 miliona

Lokalne vesti - Utorak 16.04.2013 - 10:37

Grad Vranje konkurisao je sa 11 infrastrukturnih projekata na osnovu javnog poziva Ministarstva regionalnog razvoja.

Stojković i Janjić Stojković i Janjić

Poziv je raspisan u okviru Programa mera o korišćenju sredstava za podsticanje regionalnog razvoja u 2013. godini.

Dragan Janjić, pomoćnik gradonačelnika kaže da je  podneta konkursna dokumentacija za nekoliko značajnih projekata poput završetka Hirurškog bloka, izgradnje zaobilaznice do Industrijske zone, rekonstrukcije putnog pravca Aleksandrovac Pavlovac i Izgradnje mosta preko Južne Morave u selu Rataje.

Ukupna vrednost projekata je prema njegovim rečima 880 miliona dinara. Od toga je za realizaciju završetka Hirurškog bloka potrebno 370 a za izgradnju zaobilaznice 225 miliona dinara.

Janjić navodi da je za 2013. godinu opredeljeno 1,7 milijardi dinara za infrastrukturne projekte, od toga 900 miliona učešća u njihovoj realizaciji imaće EIB, a 800 miliona ministarstvo.

Podnete projekte nadležno ministarstvo razmatraće narednih mesec dana, kada će i biti poznato koje će ideje biti finansijski podržane.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: