VRANJE: SNS otvara svoju televiziju?

Lokalne vesti - Utorak 09.02.2016 - 12:31

Mirjana Dodić, aktuelna predsednica Saveta za informisanje SNS-a u Vranju, uskoro otvara svoju lokalnu televiziju.

Još jedan medij u Vranju na pomolu FOTO D. Ristić Još jedan medij u Vranju na pomolu FOTO D. Ristić

Dodićeva je u izjavi za OK Radio potvrdila ovu informaciju, ne otkrivajući  ostale detalje svog poslovnog poduhvata.

- Ne želim još uvek da iznosim detalje u javnost. U toku su pripreme i prikupljanje potrebne dokumentacije, kao i sređivanje papirologije oko otvaranja televizije - kaže Dodićeva.

Međutim, kako OK Radio nezvanično saznaje, logističku podršku za pokretanje televizije dali su vranjski SNS i doskorašnji ministar odbrane Bratislav Gašić, koji već u Kruševcu poseduje preduzeće u čijem su sastavu i dve televizije.

Prema saznanjima OK Radija, nova vranjska televizija trebalo bi da bude smeštena u prostorije iznad sadašnjeg sedišta SNS u ulici Oca Justina Popovića, te da praktično bude partijska televizija koja bi u izbornoj kampanji značajno mogla da pomogne SNS-u da dođe na vlast.

Paralelno sa registracijom televizije, koja će se najverovatnije zvati „Vranje plus“, teče i odabir kadrova koji će u njoj raditi.

Takođe nezvanično saznaje se da se za poziciju glavnog i odgovornog urednika nove televizije pregovara sa Slađanom Aleksić, novinarkom koja je izvesno vreme bila i glavna i odgovorna urednica TV Vranje.

Aleksićeva nije želela da otkriva detalje oko svog eventualnog angažmana.

- Još uvek ništa ne znam, vlasnici su me kontaktirali, ali ja ne mogu ništa da govorim o tome ni ko je vlasnik, ni da li ću raditi - jasna je Aleksićeva.

Sa druge strane, prema saznanjima OK Radija, čitava priča o pokretanju televizije potiče od Gorana Đorđevića, generalnog direktora „Jumka“ i sekretara GrO SNS-a Vranje, mada je on lično temeljno demantovao tu informaciju.

Kako god, u Vranju je na pomolu otvaranje šeste televizije, pored RTV-a, “Ritma”, “Infoplus-a”, “Fokus”-a i “Kaktusa”.


Samo RTV i banjski “Ritam” imaju “zemaljsku” frekvenciju, dok ostale televizije, a sa njima i ova u najavi, program mogu emitovati samo preko kablovskih operatera.

Snažan dokaz da će novi medij ustvari biti stranački je činjenica da se uklapa  u šemu naprednjaka, koji su u procesu privatizacije kupili mnoge manje, lokalne i regionalne stanice po Srbiji, u nadi da bi tako mogli da pokrenu svoj medijski uticaj.

Prema nekim najavama, nova vranjska televizija dobiće iz Kruševca, iz firmi Bratislava Gašića, i nešto polovne opreme neophodne za početak emitovanja programa, koji se očekuje, po optimističnim procenama, negde već početkom marta.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: