Vranjska vina među najboljima na svetu

Lokalne vesti - Utorak 21.05.2013 - 10:40

Vinarija “Aleksić“ iz Vranja nagrađena je bronzanim medaljama na Svetskom takmičenju vina “Dekanter 2013”u Londonu, za svoja dva proizvoda.

Pobednička vina vinarije Aleksić Pobednička vina vinarije Aleksić

U konkurenciji 14.000 različitih vina iz celog sveta u Londonu, crveno „Kardaš“ i „Arno“, belo vino vranjskog  proizvođača, osvojila su prestižna priznanja.
 
- Najvažnije što smo se odvažili da se takmičimo sa svetskim proizvođačima vina.  

„Kardaš“ crveno  i „Arno“ belo vino proizvedena su od grožđa sa juga Srbije.

Ovo vino još nije urađeno po našim maksimalnim mogućnostima korišćenjem prirodnih resursa ovog kraja, jer na žalost nemamo sopstveni vinograd – kaže vlasnik vinarije Dragan Aleksić.  

On objašnjava da vinarija „Aleksić“ posluje u okviru porodičnog biznisa i da ovo nisu prva priznanja koje je dobila za kvalitet vina.

Ova vinarija trenutno ima devet proizvoda i godišnju proizvodnju od 150. 000 litara.

- Dobiti dve bronzane medalje na jednom ovakvom prestižnom takmičenju velika je čast i priznanje za naša vina, naš tim i naš grad.

Trudićemo se da ovo priznanje  opravdamo sa svakom narednom berbom – kaže Dragana Janjić, suvlasnica vinarije.

“Dekanter” je vodeće svetsko takmičenje vina. Takmičenje je poznato po svom rigoroznom ocenjivanju koje je dovelo da “Dekanter” postane najautoritativniji izvor vinskih preporuka za ljubitelje vina širom sveta.

Ove godine, bilo je 219 sudija  iz celog sveta koji su ocenjivali vina iz 52 zemlje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: