Vranju investicija od 15 miliona evra

Lokalne vesti - Utorak 22.10.2013 - 11:00

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić u Vladi Srbije potpisao je ugovor vredan preko 15 miliona evra, vezan za najvredniju lokalnu investiciju u poslednjoj deceniji - izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda.

Nosilac projekta Vodovod Nosilac projekta Vodovod

Reč je o Posebnom ugovoru o investicijama sa predstavnicima Nemačke razvojne KFW banke i Republike Srbije, koji predstavljaju ministar energetike i ministar finansija.

Reč je o programu vodosnabdevanja i prečišćavanja otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji, a vrednost ugovora za Grad Vranje iznosi 15,227 miliona evra.

Ovaj novac Vranje će  dobiti kao veoma povoljan kredit, uz grejs period i deo sopstvenog učešća.

- Stavljanjem potpisa na Ugovor počinje jedna nova etapa u poboljšanju sistema vodosnabdevanja na područja Vranja.

Investiciju, kojom ćemo, između ostalog, dobiti i fabriku za prečišćavanje otpadnih voda, ne bismo mogli sami da realizujemo.

Činjenica da su ovim programom obuhvaćena još samo dva grada govori da se Vranje nalazi u samom vrhu lokalnih samouprava koje imaju pripremljene projekte i timove koji mogu da ih realizuju  - zaključio je gradonačelnik Antić.





 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: