Zaustavljena DEOBA Zdravstvenog centra?

Lokalne vesti - Ponedeljak 07.12.2015 - 14:26

Proces odvajanja Doma zdravlja i osnivanja Opšte bolnice u Vranju verovatno će biti obustavljen, informacija je koja se u Zdravstvenom centru ovih dana sve češće prepričava.

Vranjsko zdravstvo poonovo na raskrsnici FOTO OK Radio Vranjsko zdravstvo poonovo na raskrsnici FOTO OK Radio

Proces formiranja Opšte Bolnice i Doma zdravlja uprkos snažnim otporima lokalne vlasti bitno je odmakao.

Ministarstvo je u tom procesu imenovalo ortopeda Slobodana Milenkovića Gonzija za v.d. direktora Bolnice u osnivanju, dok je lokalna vlast nedavno, prilično tajnovito, imenovala dosadašnjeg upravnika DZ-a pedijatra Nenada Mladenovića za v.d direktora Doma Zdravlja u osnivanju.
 
Sada, priča se već potpuno javno, ovaj proces će biti obustavljen a ZC, kao organizaciona celina, ponovo aktuelizovan. Ipak, za sada, niko od aktera ne želi da javno potvrdi ovu informaciju, mada svi, u neformalnim kontaktima, kažu da i oni imaju slična saznanja.

Gastroenterolog Zvonimir Đorđević, upravnik Opšte bolnice u Vranju, koja radi pod okriljem ZC-a, u izjavi za OK Radio kaže da još uvek ne može ni da potvrdi ni da demantuje ove informacije.

- Nezvanično postoji takva informacija, ali sa zvaničnih pozicija još uvek nismo dobili takva obaveštenja - kaže Đorđević.

Slobodan Milenković, potpredsednik SNS-a i v.d. direktora Bolnice u osnivanju, koja pokušava da nastane nezavisno od ZC-a, kaže da se verovatno radi o špekulacijama.

- Nemam nikakve zvanične informacije, a o tome će odlučiti nadležno ministarstvo - kaže MIlenković.  

I Nenad Mladenović, sad v.d. direktor Doma zdravlja, donedavno i odbornik SPS-a u lokalnoj Skupštini, kaže da za sada ostaje na mestu koje odnedavno zauzima.
 
- A šta će dalje biti sa tom funkcijom, s obzirom na različite kuloarske priče i nagađanja, ostaje da se vidi - navodi Mladenović.

Nuropsihijatar Slobodan Stamenković, aktuelni predsednik Skupštine Vranja i predsednik Komisije za praćenje postupka izrade deobnog bilansa, kaže da  zvaničnih potvrda ove informacije još uvek nema.

- To su stvari koje su odnekud procurele. Nisam se udubljivao u to, jer mogu da komentarišem samo zvanične informacije - dodaje Stamenković.

Ostaje činjenica da prihvatljiv deobni bilans ZC-a još uvek nije napravljen, iako se pravi već četiri godine, da je zdravstvo još jednom dovelo u sukob SPS i SNS u Vranju, ali da se do danas ništa po ovom pitanju niti dešava niti rešava.

Sad, ostaje da se vidi kako dalje. Ako to iko ozbiljno i konačno zna u ovom trenutku.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: