Završena "Vlasinska somovijada"

Lokalne vesti - Ponedeljak 26.08.2013 - 09:50

Vranje/Surdulica - Sportsko – rekreativna manifestacija “Vlasinska somovijada” završena je za vikend na Vlasinskom jezeru, proglašenjem najboljih ribolovaca.

Uručenje pehara pobednicima Uručenje pehara pobednicima

Ovogodišnju pobedničku ekipu činili su Časlav Marinković i Milan Stojanović iz Surdulice, a sa njima je bio i najmlađi učesnik na „Somovijadi“, Veljko Marinković, koji ima samo osam godina, inače unuk Časlava Marinkovića.

Njihov ukupan ulov bio je oko 15,5 kilograma. Za prvo mesto takmičilo se 30 ekipa, među kojima je bilo i nekkoliko takmičara iz Bugarske.

Prvog dana manifestacije takmičarski deo trajao je od 12 do 19 sati, dok su ekipe u nedelju lovili somove od šest do 12 časova.

Organizator „Somovijade“ je Direkcije za izgradnju iz Surdulice, uz podršku opštine i JP „Predeo izuzetnih odlika“.

Ovo takmičenje se održava niz godina unazad i postalo je tradicija kojom se opština Surdulica ponosi, jer je sve više i gostiju iz drugih zemalja za vreme održavanja spektakla.

Aleksandar Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: