ZC Vranje: Uručena 21 SPECIJALIZACIJA mladim lekarima FOTO

Lokalne vesti - Četvrtak 22.04.2021 - 13:19

U Zdravstvenom centru (ZC) Vranje su, uz poštovanje epidemiloških mera, podeljene specijalizacije za 21 mladog lekara ove zdravstvene ustanove.

Menadžment ZC Vranje: Menadžment ZC Vranje: "Uložili smo mnogo truda" FOTO: D.Ristić/OK Radio
Govoreći o poboljšanju uslova za rad lekara u Vranju u poslednje tri godine otvaranjem Hirurškog bloka i rekonstrukciji Opšte bolnice koja je u toku, direktorka ZC Vranje dr Ljiljana Antić je istakla da zdravstveni sistem ne čine samo objekti i aparati, već pre svega ljudi koji uspešno rade svoj posao.
 
- Nakon 24 specijalizacije koje su podeljene pre tri godine, ZC Vranje je, zahvaljujući razumevanju ministarstva, Vlade i predsednika Srbije, dobio još 21 specijalizaciju za mlade lekare.
 
Mnogi od njih su dugo čekali na posao, pa zatim na specijalizaciju, za šta smo se svi zajedno zalagali i uložili mnogo truda – kazala je direktorka.
 
Ona je dodala da ja pravi čas za usavršavanje mladih lekara jer je još pre tri godine ukazano da 65 odsto vranjskih specijalista odlazi u penziju do 2023. godine, čime bi bila ugrožena zdravstvena zaštita građana Pčinjskog i Kosovsko - pomoravskog okruga koji se leče u ZC Vranje.
 
Dr Ljiljana Antić je specijalizantima, koji su se kalili u veoma teškim uslovima pandemije virusa korona, poželela uspeh na usavršavanju i povratak na dalji rad u ZC Vranje.
 
Od 21 podeljene specijalizacije, po tri su iz oblasti pedijatrije, interne medicine i ginekologije i akušerstva, po dve iz opšte hirurgije, kliničke biohemije, ortopedije, urgentne medicine, te po jedna iz oftalmologije, anestezije sa reumatologijom i fizikalne medicine.
 
Prva dodeljena specijalizacija na svečanosti je uručena dr Stefani Mladenović, koordinatorki vranjske Kovid ambulante, dobitnici zlatne medalje za zasluge u borbu protiv kovida, povodom Dana državnosti Republike Srbije.

Foto Galerija

Uručenje 21 specijalizacije mladim lekarima

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: