Zbog izbora na KiM više policajaca

Izbori 2012 - Nedelja 20.05.2012 - 10:23

Kosovska policija će zbog održavanja drugog kruga srpskih predsedničkih izbora na Kosovu danas pojačati prisustvo na severu pokrajine, izjavio je regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti.

Hoti je u izjavi Tanjugu rekao da će pripadnici kosovske policije, kao i u prvom krugu izbora 6. maja, biti prisutni u blizini biračkih mesta kako bi obezbedili mesta glasanja a u cilju očuvanja javnog reda i mira.“Imaćemo skoro isti plan kao 6. maja i zajedno sa Kforom i Euleksom ćemo nadgledati celokupan proces što se tiče opšte bezbednosti. Pojačano prisustvo policije će biti u mešovitim sredinama kao i u neposrednoj blizini birališta kako bi bili očuvani javni red i mir”, rekao je Hoti.
 
On je dodao da će na severu Kosova i u mitrovičkom regionu na 13 lokacija biti 37 biračkih mesta i da će kosovska policija pokriti sve lokacije na kojima će osoblje Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) biti nadležno za proces izbora.
 
Izborni materijal za drugi krug predsedničkih izbora stigao je pre nekoliko dana na Kosovo, a izborne radnje za sutrašnje izbore sprovode predstavnici Misije OEBS-a.Kao i na izborima 6. maja, glasaće se u 17 opština u kojima će ukupno biti otvoreno 90 biračkih mesta a pravo na izborima prema podacima OEBS-a ima oko 109.000 birača.
 
I ovoga puta izbore će sprovoditi samo predstavnici OEBS-a, njih oko 500, koji će nakon zatvaranja glasačkih mesta, izborni materijal dostaviti do Raške i Vranja gde će se glasovi prebrojavati.Drugi krug predsedničkih izbora na Kosovu biće sproveden po istom principu kao i izbori 6. maja, a biračka mesta biće otvorena od 7 do 20 časova.
Tanjug

Vrati se na kategoriju Izbori 2012

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: