Evropska zlata za Tasića i Manasića

Lokalni sport - Sreda 22.05.2013 - 09:37

Dejan Tasić i Stefan Manasić, članovi teretane “Monika” iz Vranja predstavljali su Srbiju na veoma jakom GPC Evropskom prvenstvu u powerliftingu i benč presu koje je održano u Knjaževcu.

Tasić i Manasić Tasić i Manasić

Na ovom Evropskom prvenstvu učestvovalo je 259 takmičara iz 23 evropske zemlje.

Dejan Tasić u konkurenciji seniora do 110 kg. osvojio je prvo mesto podigavši u prvom pokušaju 180 kg, u drugom 190, a u trećem 195.

Sa podignutih 195 kg. oborio je državni rekord u svojoj kategoriji.

Stefan Manasić je na ovom Evropskom prvenstvu pokazao vrhunsku formu, pa je u konkurenciji do 20 godina do 110 kg. osvojio prvo mesto.
 
Posle prvog pokušaja, kada je podigao 180 kg. oborio je svetski rekord za 10 kg. U drugom pokušaju podigao je 190 kg, a trećem 200.

Time je uvećao svoj svetski rekord za 30 kg u svojoj kategoriji. Takođe, na ovom takimčenju proglašen je za najjačeg takmičara do 20 godina.

Manasić će učestvovati 25. i  26. maja na još jednom evropskom prventsvu koje će se održati u Mađarskoj.   

On spravom očekuje da ponovi rezulate sa prethodnih evropskih prvenstava, da u Mađrarskoj ponovo obori svetski rekord i bude evropski prvak u sve tri svetske federacije u kategoriji do 110 kg. za takmičare do 20 godina.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: