KMF Vranje ostaje prvoligaš

Lokalni sport - Utorak 23.04.2013 - 10:26

Futsaleri KMF Vranje pobedili su, u pretposlednjem 17. kolu Prve futsal lige Srbije, ekipu Kopernikusa iz Niša sa 3:1 i izborili opstanak.

Ekipa KMF Vranje Ekipa KMF Vranje

Vranjanci će i sledeće sezone biti prvoligaši na radost oko 500 svojih vernih navijača.

Utakmica je počela nervozno zvog velikog značaja za domaću ekipu jer ih je samo pobeda ostavljala u ligu.

Gosti su iskoristili smušenost Vranjanaca, pre svega, u odbrani i u nekoliko navrata ozbiljno pripretili, ali se tom prilikom istakao izvrsni golman Žikica Ristić.
 

Nakon početne nervoze, krenule su da se ređaju šanse pred golom gostiju gde je na golu bio iskusni Pavlović i sa lakoćom rešavo situacije jedan na jedan.

Radost navijačima doneo je Miloš Buda Trajković u 13. minutu kad je loptu ugurao u mrežu, nakon filigranski tačno odigranog pasa između između Stojanovića i Đorđevića.

Ipak, neizvesnost je doneo igrač gostiju Benić, samo dva minuta kasnije, u 15. minutu kada je nakon jedne brze kontre savladao nemoćnog Ristića.

Kad su svi pomislili da će se poluvreme završiti nerešeno, jedan od najboljih aktera meča Igor Stojanović Žike u poslednjim sekundama prvog poluvremena, u 20. minutu, nakon akcije i  izvarednog šuta, iz mesta po zemlji, postigao gol proturivši golmanu Pavloviću loptu kroz noge.

Bilo je to 2:1 za Vranje i velika radost na tribinama.

Da se nastavi sa strepnjma oko rezultata doprineli su opet domaći igrači igrom u odbrani. Gosti su stezali obruć oko Ristićevog gola, napadali i stvarali šanse, ali je iskusni Ristić bio nesavladiv.

Rezultatsku neizvesnost i neopisivu radost doneo je Marjan Đorđević Macan koji je postigao gol za nedostižnih 3:1 i time osigurao svojoj ekipi opstanak.

Đorđević je postigao gol nakon majstorskog proigravanja Danijela Stošića.

Kraj utakmice navijači su dočekali na nogama i burnim aplauzom pozdravili svoje ljubimce, koji su mnogi otpisali, ali koji su smogli snage da kada je bilo najpotrebnije pruže maksimum i ostanu u ligu.

KMF Vranje je jedna od retkih ekipa u vranjskom i srpskom sportu koja je izborila opstanak zahvaljući igri, bez ikakvih dodatnih radnji u prvenstvu.
 
Kad je trebalo pobedili su direktne konkurente za opstanak, ekipu Pirota u gostima 4:3 i ekipu Smedereva kod kuće, rezultatom 6:2.

Ligu napušta ekipa Tango Limana iz Novog Sada koja je na poslednjem mestu, sa samo 13 osvojenih bodova.

Drugi kandidat za ispadanje biće rešen u poslednjem kolu u Smederevu, gde se sastaju direktni konkurenti za opstanak u ligu, ekipe Smedereva i Pirota.

U slučaju pobede, poraženi napušta ligu, u slučaju nerešenog rezultata, Vranje, Smederevo i Pirot imali bi po 18 bodova i to pod uslovom da Vranjanci izgube u Lazarvcu od Kolubare.

U tom slučaju, ekipa Vranja ima najbolji mogući skor, sa Pirotom, 2:2 i 4:3, a sa Smederevom 2:4 i 6:2.

Ekipi Smedereva biće potreban samo bod za opstanak jer su u prvom meču, u jesenjem delu prvenstva, u Pirotu slavili, rezultatom 3:1.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: