Kostić vicešampion Srbije

Lokalni sport - Utorak 29.04.2014 - 07:22

Vranje - Miloš Kostić, bokser Iron MMA tima iz Vranja, osvojio je drugo mesto i vicešampionsku titulu na prvom amaterskom MMA prvenstvu Srbije, održanom u Beogradu, 26. aprila.

Iron MMA Iron MMA

- Takmičenje su u sportskom centru Šumice otvorili  predsednik i sekretar MMA saveza Aleksandar Rođa Radosavljević i Dragan Gagi Tešanović. Ovo je veliki korak ka promociji i afirmisanju MMA sporta u našoj zemlji.

Za najveće takmičenje u Srbiji bilo je prijavljeno 29 klubova, a sudile su licencirane sudije sa dugogodišnjim iskustvom – kažu za OK Radio treneri vranjskih boksera Slađan Stanojković Prike i Zoran Mladenović Žilka.

Turnir je održan po kup sistemu u šest kategorija: do 66 kg, do 70 kg, do 77 kg, do 84 kg, do 93 kg i preko 93 kg.

Mečevi su se sastojali iz dve runde od po tri minuta, a takmičari su nosili zaštitnu opremu i bili su podeljeni u tri klase - u C klasi početnici, u B klasi borci sa iskustvom, dok su u A klasi umeće pokazali borci koji su imali zapažene rezultate u dosadašnjim takmičenjima.

- Za Iron MMA tim iz Vranja nastupili su: Dušan Ilić u C  klasi kome je to bio prvi meč. Ilić se žestoko borio protiv starijeg i iskusnijeg borca od sebe i izgubio polugom na ruci  Miloš Kostić je imao meč u A klasi i borio se protiv Aleksandra Stojičića iz Rio Grappling cluba iz Niša  direktno u finalu.

Kostić je dobro otvorio meč preciznim ručnim i nožnim udarcima, borba se svela u parteru i Jovičic je “ugušio” Kostića.

Ipak, Kostić je postao  vicešampion države u najjaćoj A klasi i dobio srebrnu medalju. Time je otvorio sebi put ka reprezentaciji Srbije u MMA borilačkom sportu.

Prezadovoljni smo svojim borcima i privilegijom što su imali čast da stvaraju istoriju MMA borilačkog sporta u Srbiji - navode treneri Stanojković i Mladenović.

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: