Manasić oborio svetski rekord!

Lokalni sport - Četvrtak 30.05.2013 - 08:55

Stefan Manasić iz Vranja podigao je na Evropskom prvenstvu u Knjaževcu 200 kilograma u benč presu i tako osvojio zlatnu medalju i postavio novi svetski rekord!

Manasić Manasić

Manasić je tako postao i najjači takmičar u kategoriji do 20 godina.

Raniji svetski rekord bio je 170 kilograma.

- Posle prvog pokušaja podigao sam 180 kilograma i oborio svetski rekord za deset kilograma, u drugom pokušaju podigao sam 190 kilograma, a nakon trećeg uspešnog pokušaja rekord sam podigao na 200 kilograma – priča ovaj mladi sportista za Južne vesti.

Ovom uspehu predhodila su prva mesta na državnom prvenstvu Srbije i prvo mesto na Evropskom prvenstvu u benč presu, koje je održano u Bačkoj Palanci u kategoriji tinejdžera i juniora.

Novi evropski i svetski rekorder najnoviji uspeh postigao je u Knjaževcu gde se održalo Evropsko prvenstvo u powerlifting-u i benč presu. Učestvovalo je 259 takmičara iz 23 zemlje.

Stefan Manasić sledećeg meseca putuje u Budimpeštu, gde će učestvovati na Evropskom prvenstvu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: