Mladost pred gašenjem zbog politike

Lokalni sport - Četvrtak 06.03.2014 - 09:07

Vranje - Povodom velike “hajke” na odbojkaški klub Mladost, od strane čelnika vranjskog sporta, večnika Darka Filipovića i Sportskog saveza, redakciji OK Radia pismom se obratio direktor kluba Viktor Petrov.

Odbojkaški klub Mladost Odbojkaški klub Mladost

Pismo prenosimo u celini.

- Odbojkaški klub Mladost okuplja danas oko 400 dečaka i devojčica koji treniraju odbojku u  fiskulturnim salama: OŠ  "Svetozar Marković", Tehničke škole, Medicinske škole, OŠ "Dositej Obradović" i u Sportskoj hali u Vranju. Za osam  godina od kako postoji ovaj klub, konstantno se povećava broj članova, pogotovu među ženskom populacijom. Rezultati su vrlo vidljivi.

Pre dve godine muška selekcija našeg kluba po prvi put u istoriji vranjske odbojke, postala član saveznog ranga, odnonsno Prve odbojkaške lige Srbije.

Takođe u kategoriji mlađih selekcija postizani su zapaženi rezultati: pre dve godine naši juniori su igrali polufinalni turnir u Vranju, prošle godine kadeti. Pre tri godine pioniri su nam bili najbolji u okrugu. Takođe i ženska selekcija ove godine "gazi " prema Drugoj ligi bez izgubljene utakmice, kadetkinje su nam druge u regionu, evo počelo je i pionirsko i tu se nadamo dobrim rezultatima. Šta treba više od toga.

Hajka je počela od letos kada je nekoliko devojčica prešlo iz ŽOK Vranje u redove našeg kluba, verovatno iz razloga što je i trener Zoran Ristić prešao da radi u OK Mladost. Sredstva za takmičenje za mušku selekciju nam se neredovno uplaćuju, tako da je pitanje dana kada će klub prestati da radi zbog opstrukcije i torture koja nam se sprovodi.

Glavni razlog je to što su na čelu našeg kluba članovi Srpske napredne stranke, koja sada nije na vlasti i koristi se prilika da se klub izbaci iz gradskog budžeta. Zašto to kažem? U nedavnom susretu sa gradski većnikom za sport, Darkom Filipovićem, rečeno mi je da je komisija, koja razmatra prijave klubova za javni konkurs u oblasti sporta, koja odlučuje koji će se klub finansirati u budućem periodu, već donela odluku, neke planove, nacrte o tome. Meni je gospodin Filipović rekeo da se Odbjkaški klub Mladost nadalje neće finansirati, jer navodno nema dovoljno para i da će se ubuduće, što se odbojke u Gradu tiče, finansirati samo ŽOK Vranje i muški klub OK Vranje, a para za druge odbojkaške klubove para neće biti.

Kojim parametrima su se oni rukovodili to samo oni znaju? Ako nije dovoljno to što sam naveo sve ono koliko je Odbojkaški klub "Mladost" postigao za osam godina i koliko dece pre svega trenira u klubu. Prošle godine smo konkurisali i sa muškom i sa ženskim timom na javni konkurs u oblasti sporta, ali sredtva za žensku selekciju nam nisu odobrena i o tome nismo dobili pismeni odgovor, jer se plaše da se ne žalimo u Ministarstvu za omladinu i sport.

U proteklom periodu od osam godina je bilo para za finansiranje OK Mladost, a sada kada klub postiže zapažene rezultate  i u muškoj i u ženskoj knkurenciji, žele da nam unište klub, da decu ostave na ulici da se ne bave sportom, jer bez para neće moći da se realizuju svi naši programi i projekti koje je napravio OK Mladost.

O svemu ovome upoznali smo i uputili smo pismo Ministarstvu za omladiun i sport, koje smo upoznali sa svim ovim problemima i izričitio napomenuli da ljudi koji su zaduženi za sport u ovom Gradu ne mešaju politiku, da ne idu toliko daleko u ostvarenju nekih svojih prljavih ciljeva.

U aprilu mesecu će se klubovi ponovo prijavljivati svojim projektima za finansiranje, ali unapred znamo šta nas čeka, a to je da se naša muška i ženska selekcija neće naći na spisku korisnika budžeta Sportsko saveza Grada Vranja.

Nadam se da će na kraju, ipak, preovladati razum i da će Odbojkaški klub Mladost biti ravnopravno tretiran sa ostalim klubovima u Gradu, a sve to zbog stvaranja zdrave nacije i  prvenstveno zbog interesa dece i omladine - .

Direktor OK Mladost
 
Miodrag Petrov
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: