Morava pala u Pirotu

Lokalni sport - Nedelja 24.11.2013 - 11:27

Vranje - Košarkaši Morave izgubili su u 8. kolu Druge košarkaške lige Srbije, u Pirotu, od istoimene ekipe sa 95:93, nakon dva produžetka.

Detaj sa mečeva Morave Detaj sa mečeva Morave

Hančani su slabo otvorili utakmicu i izgubili prvu četvrtinu, 17:9, da bi se vratili ubedljivo u drugoj i dobili sa 24:14.

Treća i četvrta četvrtina protekle su u izjednačenoj borbi i rezultat je na kraju bio nerešen 72:72.

Usledili su produžeci, u prvom nerešeno 11:11, u drugom, nakon rulet igre, domaćin je slavio sa 12:10 i pobedio u ukupnom skoru sa 95:93.

Moći će hanski košarkaši za mnogo čime da žale jer su prema onome što se videlo na terenu bili za nijansu kvalitetniji i bolji tim.

Imali su prilike da meč reše još u regularnom delu, ali bilo je mnogo nepotrebnih grešaka i želja da se utakmica reši trojkma. Neverovatno zvuči da su 27 puta pokušali da pogode za 3 poena, a uspeli samo u 8 pokušaja.

Domaćin je mnimalnu prevagu postigao u šutu za dva poena, ali su bili najbolji u skoku, pod svojim košem, u odbrani. Imali su 37 uspešnih skokova, naspram 26  košarkaša Morave.

Pokazalo se da Srđan Grujić, koji je odigaro standardno dobro i borio se kao lav, nije imao pomoć u još jednom kvalitetnom centru.

Morava, prema ocenam stručnjaka, plaća ceh malom fondu kvalitetnih igrača za drugoligaški rang. Jedan dobar plej, bek, centar vratio bi ih u sam vrh tabele kao i prošle godine.

Morava je trenutno na 9. mestu na tabeli u konkurenciji 14 timova.

U sledećem, 9. kolu, dočekuje kod kuće ekipu Železničara iz Inđije, koja ove sezone ne pruža partije na nivou prošlih kada se borila za vrh i viši rang.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: