Najmlađi kao uzor svima

Lokalni sport - Petak 27.12.2013 - 02:38

Selekcija mlađih petlića FK Dinamo iz Vranja u kojoj nastupaju dečaci rođeni 2004, 2005. i 2006. godine prve fudbalske korake napravila je u Mini maksi ligi u balonu Prestiž.

petlici Dinama petlici Dinama

- Prošle godine, bila je to selekcija koja je osvojila prvo mesto u regionu i učestvovala na državnom prvenstvu Srbije koje je održano u Vranju.

 

Primarni cilj kod ove selekcije je afirmacija dece i  uvođenje u fudbalsku igru, kao i stvaranje obaveza oko dolaska na trening, privikavanje na metode rada, druženje sa vršnjacima…

 

Kod  njih se ide na kvantitet u samom početku dok se kasnije vidi ko poseduje određene kvalitete i talenat da se ozbiljno bavi fudbalom.

 

Mnogi od ovih dečaka će verovatno naći svoje mesto u fudbalu, a mnogi nece. Najvažnije je imati dobru atmosferu u radu, učiti ih lepom ponašanju i stvarati kod njih radne navike.

 

Primarni cilj je stvarati zdrave sportske ličnosti, pa sve ostalo – kaže njihov trener Joca Ristić koji sa dečacima radi u tandemu sa Igorom Stojkovićem.

 

Za 2004. godište i mlađe nastupaju: Đorđe Stanojković, Mateja Stoiljković, Vukašin Milosavljević, Mateja Arizanović, Vukašin Trajković, Luka Stevanović, Uroš Trajković, Mihajlo Vojisavljević, Kristijan Šegović, Nikola Arsić, Milan Ristić, Luka Đokić, Nemanja Džonov...

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: