Oni su obeležili 2013.: Đorđe Stošić

Lokalni sport - Subota 04.01.2014 - 01:49

Đorđe Stošić, mladi ragbista Ragbi kluba 13 Soko iz Vranja pravo je otkrovenje u ragbiju 13 u Srbiji u 2013. godini.

Stošić u prvom planu Stošić u prvom planu

Iako kadet, takmiči se sa velikim uspehom u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji gde je uvek jedan od najboljih aktera na terenu.

Od samog starta, kad je došao u klub,  imao je uzor u svojoj starijoj braći Filipu i Bratislavu Stošiću, koji su pre njega počeli da se bave ragbijem.

Kao najmlađi u ekipi debitovao je u finalu protiv beogradskog Starog Grada, protiv igrača koji su bili stariji od njega po 4 do 5 godina i pokazao veliko srce i veliku želju za radom.

Dejan Škarić, igrač, trener i predsednik kluba ima samo reči pohvale za Stošića.

- Kako je vreme prolazilo želja za uspehom i njegov nesporni kvalitet je izlazio na videlo. Prvo priznanje njegovog rada je bilo poziv u kadetsku reprezentaciju Srbije za put u Nemačku na turnir dečaka do 16 godina.

Na klupskom planu je ravnopravno učestvovao u građenju uspeha sa starijim ekipom. Polako je izrastao u nezamenljivog člana tima i ako je najmlađi.

Učetvovao je u svim uspesima juniorske ekipe da bi mu godina 2013. bila najuspešnija.

Kao kapiten je predvodio juniore do osvajanja Kupa Srbije, učestvovao u finalu Kupa Srbije za seniore, vodio kadete do titule prvaka drzave i vodio juniore do osvajanja vicešampionske titule, a najveći uspeh je to što je  kao kadet izborio mesto u reprezentaciji juniora Srbije i putovao u Francusku.

Na turniru u Beogradu je bio kapiten kadetske reprezentacije. Igrač koga odlikuje velika stabilnost i velika odgovornost pravi kapiten i desna ruka trenera  na terenu – navodi za OK Radio Škarić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: