Petrović i Jevtić, ragbi reprezentativci

Lokalni sport - Ponedeljak 20.05.2013 - 00:30

Nemanja Petrović i Strahinja Jevtić, ragbisti Ragbi kluba 13 Soko iz Vranja, odigrali su prvu, debitatansku utakmicu za reprezentaciju Srbije protiv Nemačke i u potpunosti zadovoljili selektora Marka Jankovića.

ragbista Petrovic ragbista Petrovic

 

Seniorska reprezentacije Srbije u ragbiju 13 protiv reprezentacije Nemačke u Beogradu ostvarila je ubedljivu  pobedu od 46:10, a  utakmica je odigrana 18. aprila u okviru Euro-Štita, na stadionu nastavnog centra “Makiš” u Beogradu.
 
- Ovo je veliki uspeh za klub i grad, a ujedno i veliki podstrek za mlade ragbiste da svojim radom na trenizima još više napreduju kako bi postali vrhunski igrači – izjavio je Dejan Škarić, predsednik, trener i igrač Sokola.
 
Na inicijativu Škarića, koji je sveštenik, osnovan je ragbi klub 13 Soko pre nepune tri godine. Za kratak period ekipa se stabilizovala, postala član Druge lige “Jug”, a omladinska selekcija osvojila je Kup Srbije. Takođe, veoma uspešna je i kadetska selekcija. Igrači su uglavnom iz Vranja i Trgovišta.
 
Inače, za utakmicu sa Nemačkom, selektor Srbije Marko Janković se opredelio za igrače koji su od početka pripremno-kontrolnih kampova 17. februara pokazali najviše, a među njima se našlo mesta za dvojicu vranjskih debitanta, Petrovića i Jevtića. 
 
Reprezentivci Srbije koji su nastupoli protiv Nemačke:
Nemanja Božić (Radnički NP), Mirko Božović (Dorćol), Mihailo Bošković (Dorćol), Igor Vratnjan (Podbara), Dalibor Vukanović (Dorćol), Vladislav Dedić (Crvena zvezda), Vojislav Dedić (Crvena zvezda), Ivan Đorđević (Crvena zvezda), Nebojša Živanović (Crvena zvezda), Miloš Zogović (Car Lazar/Crvena zvezda), Strahinja Jevtić (Soko Vranje), Milenković (Niš), Stefan Nedeljković (Dorćol), Vladica Nikolić (Crvena zvezda), Nemanja Petrović (Soko Vranje), Mile Podkoljnjak (Radnički NP), Stevan Stevanović (Dorćol), Radovan Tajsić (Vojna akademija/Dorćol), Miloš Ćalić (Crvena zvezda), Marko Ćuk (Vojna akademija/Dorćol).
 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: