Pobeda Juga u triler završnici

Lokalni sport - Ponedeljak 28.10.2013 - 00:29

Košarkaši Juga iz Vranja pobedili su, u 4. kolu Prve regionalne lige grupa Istok, ekipu OKK Juniora sa 83:79 u triler završnici, iako su vodili ubedljivo na četiri minuta do kraja utakmice.

Ilustracija Ilustracija

Prvu četvrtinu, košarkaši Juga dobili su nakon velike borbe sa 22:20. Gosti iz Niša su se ravnopravno nosili i u drugoj četvrtini koju su dobili, rezultatom 18:17.

Na poluvremenu se otišlo sa minimalnim vođstvom Vranjanaca od 39:38.

U drugom poluvremenu, u trećoj četvrtini, pokazalo se, odlučeno je pitanje pobednika, Bila je to potpuna dominacija domačih košarkaša koji su slavili, rezulatom 23:15 i poveli sa devet koševa razlike.

Drama je nastala na četiri minuta pre kraja, kada su svi mislili da je pobednik rešen jer su Vranjanci imali visoko vođstvo sa dvosifrenom razlikom.

Trener Petrović je povukao rezonski potez i promenio prvu petorku davši šansu mladim košarkašima da se iskažu i dobiju adekvatnu minutažu.

Pokazalo se da je nisu iskoristili, nekoliko neuspelih napada domaćih, kao i efikasna igra gostuju dovela je do neizvesne završnice.

Petrović je bio primoran da vrati prvu petorku na teren koja je uspela da sačuva vođstvo i ostvari pobedu.

Košarkaši Juga, trenutno su na osmom mestu na tabeli sa polovičnim uspehom, sa dve pobede i dva poraza i šest osvojenih bodova.

U narednom 5. kolu, Jug gostuje u Kuršumliji istoimenoj ekipi sa velikim šansama da ostvari još jednu pobedu u nizu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: