Radnik izgubio u derbiju

Lokalni sport - Nedelja 02.02.2014 - 02:04

Vranje – Košaršaki Radnika izgubili su na svom parketu, u derbiju 14. kola Prve regionalne lige Istok, od ekipe Zdravlja iz Leskovca, rezultatom 70:64 i prepustili bodove boljoj i spremnijoj ekipi.

KK Radnik KK Radnik

Lekovčani su osvojili važne bodove u borbi za plasman u Drugu mušku košarkašku ligu Srbije.

Radnik je u meč protiv, drugoplasirane ekipe Zdravlja ušao kao četvrtoplasirani na tabeli, silno motivisan da dođe do pobede i ostvari novi iskorak ka vrhu tabele.

Derbi kola obeležio je i trenerski duel. Trener Radnika je Ivan Zdravković, bivši trener i funkcioner Zdravlja, a na klupi Leskovčana Dragan Arsić. Trenerski duel doskorašnjih bliskih saradnika pripao je Arsiću.

Početak je pripao gostima koji su prvu četvrtinu rešili u svoju korist rezultatom 8:20, pre svega zahvaljujući odličnoj igri u odbrani, pa su Surduličani u ovom periodu postigli samo 8 poena.

U drugoj četvrtini domaćin prelaskom na zonsku odbranu stiže do preokreta, pa se na odmor otišlo sa dva poena prednosti za ekipu Radnika – 36:34.

I početak drugog dela igre pripada košarkašima Radnika koji su na isteku 30. minuta igre stigli do značajnij 8 poena viška – 51:43.

U poslednjoj četvrtini potupi preokret. Frenetična borbenost i sjajna igra u odbrani doveli su rezultatski preokret koji izuzetno i za ovu priliku posebno motivisani domaći košarkaši nisu uspeli da spreče.

Predvodjeni Miljkovićem, Denićem i Cvetkovićem košarkaši Zdravlja su četvrtu četvrtinu rešili u svoju korist sa 14 poena prednosti, što je bilo dovoljno za konačni trijumf u derbiju 14. kola.

Na kraju radost i proslava pobede Zdravlja u duelu sa kvalitetnim i borbenim Surduličanima.

RADNIK – ZDRAVLJE LESKOVAC 64:70
Po četvrtinama: 8:20, 28:14, 15:9, 13:27.

Surdulica, gledalaca: 500, Sudije: Semaljević, Stošić.

RADNIK: Cvetković, Kovačević 20, Trajković, Stojkov, Arsić 3, Nikolić, Tasić 8, Stanković 16. Marković 4, Pavlović 8, Jovanović, Janjić 5.

ZDRAVLJE: Dojčinović 1, Zdravković, Ristović, Mitić, Stojanović 9, Miljković 17, Denić 14, Stanković 4, Tešović 3, Cvetković 22.

STATISTIKA: Šut za tri poena: 32/9; Šut za dva poena: 35/16; Slobodna bacanja: 18/11

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: