SKANDAL: Predsednik kluba tukao glavnog, a sekretar pomoćnog sudiju!

Lokalni sport - Četvrtak 09.05.2013 - 09:27

Dragan Popović, predsednik Dinama iz Vranja, nasrnuo je na sudije, nakon završetka utakmice Dinamo – Moravac Orion i tom prilikom udario glavnog i pomoćnika.

Vranje - opasan fudbalski teren Vranje - opasan fudbalski teren

Sekretar kluba Slađan Mišić udario je pomoćnika laktom u grudi.

Takođe N.N. lice (pozato redakciji) nasrnulo je na sudije u restriktivnom prostoru, ali je zaustavljen.

Veći incident sprečen je zahvaljujućio hrabrosti i odvažnosti delegata utakmice Slavice Marjanović, nekada poznate fudbalerke niškog Mašinca.

- Sve to  stoji u Zapisniku i predato je disciplinskim organima lige”, potvrdio za “Vranjske”, Bogoljub Stepanović, predsednik sudijske organizacije FSS.  

Utakmica je bila dramatična, napeta, puna prekreta, slabog suđenja, slabe igre Dinama i na kraju incidenta koji ne dolikuje imenu i tradiciji kluba kao što je Dinamo.

Sa incidentom u Vranju upoznat je i Bogoljub Stepanović, predsednik sudijske organizacije FSS.

- Upoznat sam sa svime što se desilo u Vranju, imao sam uvod u Zapisnik i razgovor sa posmatračem, delegatom i sudijama.

Ponosan sam na delagata Slavicu Marjanović koja je odbranila sudije, koji su izuzetno mladi i daroviti.

Drago mi je što je Mišić naš bivši sudija, sramota je što je obrukao organizaciju koja je nekad njemu bila drugi dom.

O Popoviću ne želim da govorim, piše sve u Zapisniku, pa će određeni organi da donesu validne odluke. Tražićemo rigorozne kazne, jer samo tako možemo stati na put devijacijama u našem fudbalu.

Drago nam je što su lokani mediji stali u zaštitu fudbala i stali na na strani pravde.

Zamolio bih vas da i širu javnost obavestite o svemu što se dešavalo na utakmici i posle završetka iste – izjavio je Stepanović u telefonskom razgovoru.

Šta se desilo u svlačionicama i službenim prostorijama saznali smo nakon razgovora sa Slavicom Marjanović.

Ona je prvo kratko izjavila: “Po propisima FSS zabranjeno nam je da dajemo izjave, sve što sam imala da kažem stoji u Zapisniku”.
 

Ipak..
 
- Drago mi je što nije došlo do težeg incidenta jer su napadnute sudije. Žao mi je što sam morala da skačem i lično zaštitim sudije, jer su mladi i to su nečija deca.

Sramota je za fudbal, Dinamo, grad Vranje to što se dogodilo.

Dragan Popović, predsednik kluba nasrnuo je na sudije, udario glavnog i pomoćnika, u predelu leđa, vrata i slabina, a sekretar kluba, Slađan Mišić udario je pomoćnika laktom u grudi.

Takođe N.N. lice nasrnulo je na sudije u restriktivnom prostoru, pretilo sve vreme, ali smo uspeli da sprečimo fizički kontakt.

Sve to, a drugo što se dešavalo na utakmici, a posebno za vreme prekida i nakon utakmice kada je grupa navijača kamenjem zasula službena lica zapisano je u Zapisniku, na dve gusto kucane strane – kaže Marjanovićeva.

Zapisnik je, saznajemo napisao i dostavio disciplinskim organima lige i specijalni posmatrač na utakmici Dragiša Ilić. On je, kako nam je saopšteno napadnut u loži, tako što je gađan metalnom stolicom.

Incident, koji je doveo do skandala i bruke za vranjski fudbal, nastao je kod rezultata 2:2.

U 89. minutu iskusni Dejan Osmanović Kaleja (40) posle prekida i ubačene lopte postigao je gol za Dinamo koji je poništen zbog ofsajd pozicije.

Glavni sudija Savić iz Aleksinca je pokazao na centar, ali je gol poništio nakog signalizacije svog pomoćnika.

To je izazvalo negodovanje fudbalera koje je postaknuto ponašnjem pojedinaca pri upravi kluba koji su uleteli u teren, pa je prekid trajao desetak minuta.

Pream saznanjima, očekuje se rigorozno kažanjavanje Popovića i Mišića, a moguče je da i Dinamo bude kažnjem neigranjem od jedne do tri utakmice kod kuće.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: