Teška pobeda Radnika

Lokalni sport - Utorak 21.05.2013 - 08:59

Fudbaleri Radnika teškom mukom savladali su ekipu Kopaonika na svom terenu minimalnim rezultatom 3:2.

Detalj sa mečeva Radnika Detalj sa mečeva Radnika

Krenuli su silovito i golovima Stavrića i u 3. i Anđelkovića u 20. minutu poveli sa 2:0.

U drugom poluvremenu gosti iz Brusa potvrdili su da su jedno od najprijatnijih iznenađenja prolećne polusezone, a malo je nedostajalo da posle pobede nad Sinđelićem i remijem sa Moravac Orionom u Mrštanu iznenade još jednog favorita i stignu do boda u Surdulici.

Da se čudo ipak ne dogodi pobrinuo se Sibinović koji se oslobodio pratnje odbrane gostiju i preciznim udarcem doneo trijumf svom timu u 88. minutu.

FK RADNIK – FK KOPAONIK 3:2

Strelci: 1:0 Stavrić u 3., 2:0 Anđelković u 19., 2:1 Vukojević u 75., 2:2

Zdravković u 76., 3:2 Sibinović u 88. minutu.

Surdulica, gledalaca: 500, sudija: Aleksandar Minić (Knjaževac), žuti karton: Lisinac (Kopaonik).

RADNIK (SURDULICA): Mirdžić, Ilić, Stojanović, Tanasković, Ivanković, Marković (Stanković), Kovačević (Sibinović), Ahčin, Anđelković, M. Petrović, Stavrić.

KOPAONIK (BRUS): Milunović, Vukadinović (Đ. Milosavljević), Ratković (Pavlović), Petrović, Lisinac, Zdravković, Knežević, Stupar, Živanović (D. Milosavljević), Đokić, Vukojević.

Približava se kraj fudbalskog prvenstva u Srpskoj ligi “Istok”, a poslednja tri kola rešiće ko će biti novi prvoiligaš: Sinđelić iz Niša, Radnik iz Surdulice ili Radnički iz Pirota.

U taboru Radnika, tima koji predvodi proslavljeni Zvezdin fudabler Cvijetin Blagojević, nadaju se da će oni prvi proći kroz cilj, a da derbi utakmica koju igraju u Pirotu neće odlučiti prvaka.

Prvoplasirana ekipa Sinđelića koja ima dva boda prednosti nad ekipom Radnika i šest nad ekipom Radničkog iz Pirota uzda se u igrački pogon, koji je najiskusniji i većina fudbalera je igrala već Prvu ligu.

Ono što im ne ide na ruku, uprkos uspesima, ovog proleća ne igraju u odgovarajućoj formi, ali pobeđuju.

Sinđelić ima težak raspored, gostuju Trgovačkom u Jagodini koji se bori za opstanak i Žitorađi koja bi mogla da im se dostojno suprostavi. Jedino su asolutni favoriti u poslednjem kolu protiv ekipe Hajduk Veljka u Nišu.

Ekipa Radnika ima derbi utakmicu u Pirotu, inače u ostale dve je apsolutni favorit, kod kuće nad ekipom Morave iz Ćuprije i na strani u Vranju protiv Dinama.

Da bi bili sigurno prvi trebalo bi da kiksne negde Sinđelić i izgubi utakmicu.

Radnički iz Pirota je u najtežem položaju jer titula prvaka ne zavisi od njih već od rezultata njihovih protivnika. Očekuje se da Proćanci ostvare dve sigurne pobede, nad ekipama Car Konstantinom u Nišu, kao i nad ekipom Dubočice 1923 kod kuće.

Utakmica sa Radnikom je jedina rezultatski neizvesna, ali čak i sa sve tri pobede Piroćanci teško da bi se domogli Prve lige.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: