Teško do opstanka

Lokalni sport - Sreda 18.12.2013 - 10:59

Futsaleri kluba malog fudbala Vranje završili su jesenji deo sezone u Prvoj futsal ligi Srbije na pretposlednjem mestu, sa svega pet osvojenih bodova.

KMF Vranje KMF Vranje

To se smatra neuspehom i možda najavom da će se ove sezone mnogo teže izboriti opstanak u ligi nego proteklih.

 

Ako u devet odigranih kola imate samo jednu pobedu, nad poslednjeplasiranom ekipom Kolubare iz Lazarevca, onda to znači da nešto, itekako, ne štima u klubu.

 

Goran Jović Beli, trener Vranjanaca, smatra da je trenutni  plasman, donekle, trenutna realnost kvaliteta ekipe i nedostatka iskustva jer su mnogi igrači izuzetno mladi i nemaju dovoljan broj utakmica u nogama.

 

- Moralo je doći do smene generacija. Nekako smo uspevali da to prebrodimo ranije jer smo imali dovoljan fond iskusnih igrača.

 

Prošle sezone u poslenji čas smo izborili opstanak, ali smo novu započeli bez dvojice iskusnih igrača i to se u sistemu igre 4 + 1 osetilo.

 

Prvo se od aktivnog   igranja oprostio veteran Marjan Đorđević Macan koji je u protekloj sezoni bio naš najbolji igrač i strelac.

 

Onda je otišao iz kluba Miloš Trajković Buda zbog obaveza na fakultetu. Oni koji su trebali da ih zamene su napedovali, ali ne dovoljno što nas je koštalo da gubimo bodove u poslednja dva minuta kada smo imali dobijene utakmice.

 

U celini nismo nezadovoljni, nemamo nikakav budžet, igramo u najjačoj ligi Srbiji amaterski, iz ljubavi kako bi se reklo.

 

Ne možemo ništa da zamerimo igračima, neki stasavaju polako, neki brže, veterani daju sve od sebe, možemo da obećamo da se nećemo predati do poslednjeg kola – kaže za OK Radio Jović.

 

On je svestan da dvojica najboljih igrača, Predrag Nikolić Pepa i Igor Stojanović Žike polako ulaze u godine kada ne mogu više da pružaju maksimum i igre na koje su gledaoci navikli.

 

- Oni su simbol kluba i to će ostati. Da bi bili u vrhunskoj formi i ostali nepovređeni moraju da treniraju punom parom, da budu fizičlki spremni više od 100 odsto što bi uticalo i na njihovu psihološku stabilnost.

 

Ono što ih sputava, a bojim se da će biti i nadalje su njihove privatne obaveze, poslovne koje im ne daju da se u potpunosti posvete futsalu. Trenutno bez njih ne možemo, oni su tandem koji drži klub, to treba da iskoriste mladi igrači i uz njih, dok budu akltivni, uče što brže – navodi Jović.

 

U klubu su svesni da na proleće neće biti nimalo lako, čak teže nego jesenas. U 10. narednom kolu, prvom na proleće, odlaze u goste direktnom konkurentu za opstanak ekipi Bečeja.

 

Ta utakmica bi mogla mnogo toga da odluči, ali i ne mora. Da bi se ostalo u igri moraće da se pobeđuje, ne samo kod kuće već i na strani.

 

Eonomac 9 8 1 0 58:9 25
SAS Marbo Maks bet 9 5 2 2 33:31 17
Smederevo 9 4 4 1 28:19 16
Kopernikus vidre 9 4 3 2 36:29 15
Kalča 9 4 0 5 31:37 12
Novi Pazar 9 3 3 3 24:32 12
VIK Naissus 9 3 2 4 25:29 11
Bečej 9 3 1 5 27:37 10
Vranje 9 1 2 6 25:32 5
Futsal klub Kolubara 9 1 0 8 21:53 3

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: