Vranjski sport u 2013.: Nikad gore

Lokalni sport - Ponedeljak 30.12.2013 - 13:54

Rezultati takmičarskih klubova iz Vranja u 2013. godini mogu se oceniti kao nikad gori, sa manjim izuzecima koji su vredni pomena, ali ne i dovoljni da se grad sportski prezentuje na pravi način.

Publika na stadionima - ima li šta da se vidi? Publika na stadionima - ima li šta da se vidi?

Vranje kao grad nema nijedan klub za koji može da se kaže da ostavaruje vrhunske rezultate u odgovarajućim ligama.

Odavno su varošice, u neposrednom okruženju, poput Vladičinog Hana i Surdulice, poznatije na srpskoj sportskoj mapi od Vranja, centra Pčinjskog okruga.

Barem, imaju vrhunske predstavnike košarkaše Morave i fudbalere Radnika u elitnoj Drugoj ligi, koje prate od 1000 do 1500 ljubitelja sporta.

Sportski devastiran grad, Vranje mora da bude na margini koliko god se njegovi čelnici trudili da ga predstave kao uspešnog u sportu.

Iz prostog razloga jer u vranjskom sportu ima najmanje sportskih ljudi, a najviše politikanata koji sa ciljem sakupljanja jeftinih političkih poena, u čemu delimično uspevaju, uništavaju sport iz godine u godinu i minimizairaju ga svodeći ga na školske igre i nekad čuveni slet.

Kako razumeti da je FK Dinamo u četvrtoj ligi, da je KK Jug više zbirište nego klub gde se često dešavaju nepriomereni ekcesi čelnika koji brukaju grad.

Kako objasniti rukometne klubove, Vranje 1957 koji igra sa decom i par veterana neku nazovi prvu ligu u kojoj ostvaruje jedino moguće 4 pobede, jer je raspon u kavlitetu ekipa u ligi velik.

A, šta tek reći za ŽRK Vranje koja u istoj nazovi prvoj ligi ostvari samo jednu pobedu i neće ispasti jer biće neka nova reorganizacija liga.

Kako objasniti uslove u kojima treniraju, u ledenoj Spotskoj hali zvanoj “Hladnjača”. Kako obajsniti toliko odbojkaških klubova, a para nema.

Nekih svetlih primera ima sigurno u klubovima koji nemeju vrhunske rezulate, ali treba ih pohvaliti zbog uspeha da sportsko zabavnom manipulacijom okupe veliki broj dece u nemogućim zdravstvenim uslovima.

I na kraju, pohvaliti one boksere, dizače tegova, bodi bildere, atletičare, bicikliste, karatiste, one entuzijaste koji donose medalje, ali svi zanju da to nije dovoljno niti toliko značajno za neku veću afirmaciju Grada Vranja.

I naravno svu decu koja još uvek imaju volju da se bavi sportom. Njima, a i ostalima sve najboje u Novoj godini!

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: