ABA: Kolo pred kraj, ko će na F4?

Nacionalni sport - Petak 15.03.2013 - 16:33

Jadranska liga ulazi u finiš, Igokea i Zvezda su sigurni na prve dve pozicije, Radnički se približio F4, dok se Partizan i Budućnost bore za završni turnir.

ABA liga ABA liga

Kragujevčani su u uvodnoj utakmici 25. kola savladali Split u gostima sa 81:63 i trenutno zauzimaju treću poziciju na tabeli.

Partizan mt:s u Skoplju traži pobedu kojom bi se približio mestu na fajnal foru koji se od 25. do 27. aprila igra u Laktašima.

’Crno-beli’ su u četvrtak otputovali u Makedoniju, iako utakmica startuje u subotu. Plejmejker srpskog šampiona Nemanja Gordić navodi da njegovu ekipu očekuje ključno gostovanje u ovogodišnjem takmičenju.

„Ekipu Skoplja čine uglavnom iskusni igrači, na svom terenu igraju jako dobro, verujem da će biti maksimalno motivisani protiv nas. Mi želimo da nastavimo u dobrom ritmu, odlično smo igrali protiv Cedevite i Igokee i idemo tamo da damo sve od sebe, videćemo da li će to biti dovoljno za pobedu“, istakao je Gordić.

Trener makedonskog tima Aleš Pipan rekao je da je Partizan ozbiljna ekipa i da MZT očekuje težak test.

„Motivacija za ovu utakmicu ne dolazi u pitanje, igramo pred našim navijačima i želimo da odigramo najbolji meč do sad i da iznenadimo favorita“, rekao je Pipan.

MZT će biti oslabljen neigranjem Stefana Popovskog Turanjanina, nalazi se na osmom mestu sa istovetnim brojem pobeda i poraza, po 12.

Crvena zvezda Telekom se nada porazima Igokee i popravljanju svoje forme da bi stigla do prvog mesta, dok Budućnost ima imperativ pobede jer želi plasman na F4.

Trener ’crveno-belih’ Vlada Vukoičić u najavi meča rekao je da njegovu ekipu očekuje poslednja utakmica na domaćem terenu u ovoj sezoni i da se nada da će navijači osetiti značaj i biti šesti igrač tima.

„Svedoci smo da se u poslednjim kolima prave kalkulacije, svaki tim ima svoju računicu. Ono što nama odgovara i što hoćemo je da pobedom osiguramo drugo mesto. Imamo ambiciju i da u poslednjem kolu idemo na pobedu, ali pre toga moramo da pobedimo Budućnost“, rekao je Vukoičić.

Budućnost u utakmicu ulazi posle ispadanja iz Evrokupa. Crnogorski tim je u dvomeču izgubio od Lokomotive iz Krasnodara i sve svoje želje usmerava ka ABA ligi i borbi za F4.

Lider tabele Igokea u utakmici sa Krkom iz Novog Mesta želi da osigura prvu poziciju pred završni turnir, čiji je domaćin, dok slovenački tim i dalje nije obezbedio opstanak, ima pobedu više od grupe timova na začelju.

U gradskom derbiju sastaju se Cedevita i Cibona, ekipe koje svakako žele da se ova sezona što pre završi. Aca Petrovića je na klupi Cedevite zamenio Jakša Vulić, u prošlom kolu su minimalnom razlikom pobedili Krku i nalaze se na sedmoj poziciji, sa 13 pobeda i 11 poraza.

Njihovi problemi gotovo su neprimetni ako se uporede sa stanjem u Ciboni. „Vukove“ jedna pobeda deli od zone ispadanja, tako da imaju imperativ pobede ukoliko žele da sa manje pritiska uđu u poslednje kolo.

Široki je u prošloj rundi iznenadio Crvenu zvezdu Telekom, a protiv Union Olimpije traži još jednu pobedu kojom bi se spasao ispadanja. Slovenačka ekipa je mirna na šestoj poziciji i potrebno joj je pravo čudo da bi izborila plasman u prvih četiri.

Parovi 25. kola ABA lige:

Četvrtak:
Split - Radnički 63:81

Petak:
Olimpija - Široki, 20:30

Subota:
Solnok - Zadar, 17h
MZT - Partizan, 19h
Zvezda - Budućnost, 19h

Nedelja:
Cedevita - Cibona, 17h
Igokea - Krka, 20:15


Tabela:

1. Igokea 18 6 +138
2. Zvezda 17 7 +197
3. Radnički 16 9 +119
4. Budućnost 15 9 +102
5. Partizan 15 9 +61
6. Olimpija 13 11 +15
7. Cedevita 13 11 +12
8. MZT 12 12 -12
9. Cibona 9 15 +5
10. Krka 9 15 -106
11. Široki 8 16 -57
12. Zadar 8 16 -100
13. Solnok 8 16 -204
14. Split 8 17 -170

 

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: