ASL: Mega Vizura srušila i Zvezdu!

Nacionalni sport - Nedelja 14.04.2013 - 20:04

Košarkaši Mega Vizure pobedili su Crvenu zvezdu sa 83:76, u derbi meču petog kola Agroživ Superlige Srbije, odigranom u Hali sportova u Kruševcu.

ASL: Mega Vizura srušila i Zvezdu! ASL: Mega Vizura srušila i Zvezdu!

Tim Dejana Milojevića je na taj način došao do četvrte pobede i to pošto je vodio od prvog do poslednjeg minuta, a u nekoliko navrata imao je i čak 18 poena prednosti.

Mega je tako ujedno napravila drugo veliko iznenađenje u Superligi, pošto je prethodno pobedila i Radnički u Kragujevcu. Zvezda je, s druge strane, doživela drugi poraz i pala na treće mesto na tabeli.

Najefikasniji u trijumfu Mege bio je Saša Avramović sa 18 poena i četiri skoka, dok je najkorisniji igrač bio Boban Marjanović, koji je uz 15 poena imao i sjajnih 16 skokova. Odličnu partiju pružio je i Novica Veličković sa 12 poena i sedam skokova, Vasilije Micić je dodao 11 poena, a Nemanja Dangubić deset.

U redovima ‘crveno-belih’, najbolji je bio Igor Rakočević sa 24 poena i sedam asistencija, Boris Savović je upisao 23 poena i devet skokova, dok je jedino još dvocifren učinak imao Branko Lazić sa 12 poena. Zvezda je u Kruševcu igrala oslabljena neigranjem prvog plejmejkera Demarkusa Nelsona.

Duel u Kruševcu otvorio je Veličković polaganjem u prvom napadu, ali iako je Subotić odmah izjednačio, da bi Avramović, Dangubić i Marjanović nastavili seriju do 9:2. Zvezda nikako nije uspevala da uzvrati, a Mega je imala priliku da se dodatno odvoji, pošto je Katiću suđena namerna greška, ali je Marjanović promašio i bacanja i posle šut za dva poena.

Seriju domaćina ‘crveno-beli’ su prekinuli trojkom Savovića u četvrtom minutu, ali je Avramović ubrzo uzvratio istom merom. Mega je od tada sigurno držala vođstvo zahvaljujući koševima Micića, Marjanovića i Dangubića, dok je kod Zvezde jedino Savović bio raspoložen. Dvocifrenu prednost domaćem timu doneo je Luković trojkom u osmom minutu za 21:10, a ubrzo je Dangubić odveo Megu na plus 13.

U minutima koji su sledili viđen je veliki broj prekršaja i promašenih slobodnih bacanja na obe strane, ali je Radivojević baš sa linije za slobodna bacanja smanjio na 24:15. Ipak, u naredna dva napada Mega se preko Veličkovića i Dangubića odvojila ponovo na 13 razlike, pre nego što je Savović sa penala smanjio. Micić je održavao prednost mege, dok je u poslednjim sekundama Rakočević zaostatak smanjio na 12 razlike (31:19).

Na samom početku drugog perioda Savović je trojkom smanjio zaostatak svog tima na devet razlike, ali u redovima ‘crveno-belih’ nisu imali rešenja za veoma raspoloženog Marjanovića. Centar Mege je sam u prvoj četvrtini imao više skokova od celog tima Zvezde, što govori o njegovoj apsolutnoj nadmoći.

Micić je sa slobodnih bacanja posle tehničke greške dosuđene Vukoičiću doneo Megi prednost od 14 razlike, da bi Zvezda prišla na 36:26 zahvaljujući Savoviću i Rakočeviću. Marjanović je nastavio svoju dominaciju u reketu i održavao dvocifrenu prednost Mege, dok su se na drugoj strani nizali promašaji ‘crveno-belih’. U 15. minutu, domaći tim je imao i plus 15 (41:26), ali je pravio dosta grešaka koje Zvezda nije uspevala da kazni.

Posle dva minuta bez koša na obe strane, Braun je smanjio na 14 razlike, ali je Mega zahvaljujući Ćakiću i Veličkoviću došla do čak plus 18 (45:27). Rakočević je prekinuo mini seriju domaćeg tima sa dva sigurna slobodna bacanja, a do kraja poluvremena, ‘crveno-beli’ su jedino uspeli da priđu na 15 razlike (46:31).

Iako se Mega preko Avramovića ponovo odvojila na 18 razlike na samom početku trećeg perioda, usledile su brojne greške domaćih u narednim napadima. Ovoga puta Zvezda je uspela da ih iskoristi i preko Savovića, Rakočevića i Lazića, posebno zahvaljujući njihovim trojkama, smanji na 51:47 serijom od 13:0. Mega je prekinula niz Zvezde zahvaljujući Krstiću sa slobodnih bacanja posle faula Rakočevića, ali je Katić ponovo primakao ‘crveno-bele’ na minus četiri.

Zvezdi je tada već proradio šut za tri poena, istakli su se ponovo Rakočević i Lazić, pa su održavali ‘crveno-bele’ u igri. Marjanović je, međutim, potom bio najzaslužniji što se Mega ponovo odvojila na plus devet posle samo nekoliko napada (63:54), da bi Zvezda sa penala preko Rakočevića i Savovića do odlaska na odmor prišla na pet razlike.

Seriju Zvezde na početku poslednje četvrtine nastavio je Radivojević za 63:60, da bi Simonović u sledećem napadu ‘crveno-bele’ na samo minus jedan. Drča je prekinuo tu seriju sa slobodnih bacanja, dok je Dangubić atraktivnim zakucavanjem, a potom Avramović polaganjem, povećali prednost svog tima na sedam poena. Igrači Zvezde su tada bili brzopleti u napadu i imali su veliki broj grešaka i promašaja, pa je Drča prvom trojkom za Megu u drugom poluvremenu odveo domaćina na plus deset.

Posle tajm-auta Vukoičića, Veličković je novom trojkom nastavio seriju Mege na 12:0, a prednost domaćina samo je povećavao Avramović sa slobodnih bacanja do 77:62. Niz Mege prekinuo je Savović trojkom u pretposlednjem minutu, da bi Cvetković i Lazić na isti način primakli Zvezdu na šest razlike za manje od minuta.

U poslednjem minutu Mega je imala sedam poena prednosti, pre nego što je Rakočević trojkom smanjio na 78:74, ali je Drča sa slobodnih bacanja osigurao trijumf Mege 18 sekundi pre kraja, kada je povećao prednost na 80:74. Zvezda je do kraja susreta uspela samo da zadrži zaostatak od šest razlike.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: