Basta se seli u Večni grad?

Nacionalni sport - Četvrtak 07.03.2013 - 18:03

Rimski Korijere delo Sport otkriva da će direktor Sabatini u međusobnom okršaju Zebri i Vučice snimati Bastu i da je Roma veoma blizu odluke da pošalje ponudu za srpskog reprezentativca.

Okršaj između Udinezea i Rome u subotu na Friuliju će biti bitka za bodove koji vode u Evropu, ali za Dušana Bastu i nešto više: šansa za transfer u redove Vučice!

Rimski sportski dnevnik Korijere delo Sport, dobro upućen u dešavanja u Romi, otkriva da će u subotu Basta biti pod skenerom sportskog direktora Valtera Sabatinija. Takođe navode i da je ovo poslednji Romin filter za Bastu pre nego što Vučica pošalje ponude. Otkrivaju i dje Sabatinijev prethodnik na direktorskoj funkciji, Danijele Prade (danas direktor Fiorentine) još pre godinu dana bio spremio ponudu da Bastu dovede u Romu, ali da kasnije nije uspeo da završi taj posao pre smene u Romi.

Roma ima probleme na desnom beku, pošto Zemanovo letošnje rešenje, Paragvajac Ivan Piris nije ispunio očekivanja. On je doveden iz Deportivo Maldonada na jednogodišnju pozajmicu vrednu miliona evra. Otkupna klauzula mu je četiri miliona evra, što Roma gotovo sigurno neće aktivirati. Zato je u zimskom prelaznom roku doveden Torosidis iz Olimpijamosa, ali izgleda da ni Grk nije konačno rešenje.

Roma je spremna da Udinezeu ponudi četiri miliona evra za srpskog reprezentativca, kojem ugovor sa Zebrama ističe u junu 2016. godine. Budući da je Udineze klub orijentisan na lansiranje i preprodaju mladih igrača, nije isključeno da prodaju Bastu koji je u najboljim godinama (28) za korak dalje u karijeri. Možda će Udineze tražiti i koji milion više, a moćda i Roma pojača ponudu. Nije isključeno da dođe do dogovora i da plavokosi fudbaler koji može da igra na nekoliko pozicija u timu, pojača Romu narednog leta.

Ranije se pominjalo i da je Andrea Stramaćoni želeo Bastu u Interu, ali pošto mladog stručnjaka verovatno čeka otkaz na kraju sezone, onda je ta priča na dugom štapu. Među zainteresovanim klubovima za Srbina je figurirao i Arsenal koji ima mnogo problema na desnoj strani odbrane.

Mozzart sport

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: