Bez Srba u Zagrebu

Nacionalni sport - Sreda 06.03.2013 - 11:27

Zoran Cvrk, komesar za bezbednost hrvatskog saveza, još jednom apelovao na srpske navijače da ne dolaze na duel na Maksimir, 22. marta na meč Hrvatske i Srbije.

Kako se približava duel Hrvatske i Srbije u Zagrebu, u kvlaifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, tako i raste temperatura van fudbalskog terena.

Zoran Cvrk, komesar za bezbednost hrvatskog saveza, ponovio je, shodno dogovoru FSS i HNS, da "zadržavaju pravo zabrane ulaska u Maksimir bilo kojoj osobi za koju procene da je navijač gostujućeg tima".

"Ranije smo dogovorili da na mečevima u Zagrebu i Beogradu nema gostujućih navijača. Na bazi reciprociteta podelili smo 150 ulaznica i one koji ih budu posedovali na Maksimiru ćemo smestiti u lože. Za sve ostale važi princip segregacije tribine. Nije pametno da neko, ma ko bio i odlakle dolazio, navija za Srbiju u Zagrebu, ili za Hrvatsku u Beogradu. Ne želimo da pojedinac, ili grupa, najpre ugroze sebe, a potom i bezbednost ostalih učesnika", jasan je u izjavi za "Žurnal" bio Cvrk.

On nije isključio mogućnost da ipak neki Srbin uđe na Maksimir.

"Ta mogućnost uvek postoji, ali navijati za Srbiju među 35.000 hrvatskih navijača ipak nije preporučljiv sport. Svako ko bude lociran na tribinama sa takvom namerom moraće automatski da napusti stadion. Podsmevali su nam se, govorili da koristimo metode NDH, da oba meča isključuju srpski i hrvatski dekor, ali za nas je najvažniji deo sigurnosti svih učesnika i sa te starne Maksimir će 22. marta biti apsolutno pripremljen", rekao je komesar za bezbednost hrvatskog saveza.

On je naveo da nema razloga za brigu povodom navoda da će navijači iz Srbije doći na meč u Hravtsku.

"Oba saveza, u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova, već su preduzeli mere kako bi predupredili i najmanju opasnost da se tako nešto dogodi. Granične prelaze kontrolišu pripadnici ministarstva i dogovor je da kontrole budu rigoroznije", istakao je Cvrk.

Duel Srbije i Hrvatske na Maksimiru 22. marta počeće u 18 časova, a kapije stadiona biće otvorene tri sata pre starta meča.
 

Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: