Bez Stankovića u Zagrebu

Nacionalni sport - Utorak 26.02.2013 - 10:29

Selektor Srbije izjavio da je gotovo izvesno da bivši kapiten neće biti pozvan za duel sa Hrvatskom u kvalifikacijama za SP 2014. jer ne igra za Inter.

Siniša Mihajlović obilazi Evropu poslednjih nedelja i "kroji" tim za duel protiv Hrvatske 22. marta u Zagrebu, u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Ono što je gotovo izvesno je da od povratka bivšeg kapitena Dejana Stankovića neće biti ništa.

"Teško da će Dejan Stanković biti spreman za duel na Maksimiru. On je za Inter do sada odigrao možda samo pet ili deset minuta. To znači da ako ne bude igrao, nema razloga da ga zovem u reprezentaciju", izjavio je za "Žurnal" Mihajlović, ostavivši mogućnost da, ukoliko ima želju, Stanković može da bude uz ekipu.

Mihajlović je dodao da je neizvestan i nastup Zdravka Kuzmanovića, jer je na klupi.

"Sve zavisi od njega, jer i ako on ne bude igrao u kontinuitetu, biće problem. Ima još skoro mesec dana do meča u Zagrebu i sve može da se promeni", dodao je selektor "orlova".

Miha je istakao i da je zabrinut zbog povrede Lazara Markovića, ali i Srđana Mijailovića, koji u Zvezdi nije u prvom planu.

"Marković neće biti spreman za Hrvate, pa ćemo na tom mestu morati da tražimo drugo rešenje. Znam i koliko je Mijailović igrao na pripremama, odnosno koliko nije, tako da neće biti pozvan za meč u Zagrebu. Luka Milivojević je igrao, tako da će biti na njegovom mestu", izjavio je Mihajlović, istakavši da je poslednjih nedelja gledao na delu i Nastasića, Ivanovića, Tadića, Đuričića, Fejsu, Ignjovskog, a planira da poseti i Željka Brkića i oporavljenog Nevena Subotića.

Selektor Srbije još ne zna konačan spisak, ali je sigurno da protiv Hrvata neće pozvati nijednog starijeg igrača.

"Neće biti iznenađenja, jer nikog od starijih igrača neću zvati. U konkurenciji za duele protiv Hrvatske i Škotske biće svi oni koji su već bili kod mene na spisku", jasan je Mihajlović.

On je dodao i da ne brine zbog toga što na Maksimiru neće imati podršku srpskih navijača sa tribina.

"Znam da će stadion biti krcat, ali upravo su to mečevi koji nam služe da bismo srasli. Bolje da se igra u Zagrebu pred 50 ili 60 hiljada ljudi i da ti svi zvižde, nego kao na Kipru pred 100 navijača, gde nema nikakve atmosfere. Na takvim mečevima se stiče samopouzdanje, igrači sazrevaju", istakao je Mihajlović i dodao da neće imati problem da se prošeta Zagrebom.

"Zašto ne bih smeo da se prošetam Zagrebom? Više je to njihov problem nego moj. Ne plašim se".

Mihajlović se osvrnuo i na nedavno zviždanje himni na odbojkaškom turniru u Novom Pazaru. Navijači su rekli da je to bilo direktno upereno protiv njega.

"Daj Bože da su zvižduci u Novom Pazaru bili zbog mene. To je samo dokaz kakva smo mi zemlja, a onda se čudimo šta nam se dešava i što nas ne cene u svetu, kad mi sami sebe ne cenimo. Ponavljam, daj Bože da je zbog mene, ali pre će biti da je to neki izgovor", rekao je selektor fudbalera Srbije.

Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: