Crvena zvezda počinje sezonu sa Islandom

Nacionalni sport - Četvrtak 18.07.2013 - 06:12

Renovirana Crvena zvezda u četvrtak počinje svoju ovosezonsku evropsku priču.

Crvena zvezda-pripreme (foto:RTS) Crvena zvezda-pripreme (foto:RTS)

Na naš najveći stadion dolazi IBV, ekipa sa Islanda. Zvezda je apsolutni favorit u ovom dvomeču i sve osim pobede na punoj Marakani bilo bi ravno senzaciji.

Gotova je duga letnja pauza, armija navijača Crvene zvezde konačno će imati priliku da na delu vidi novi tim sa novim trenerom. Sudeći po prodaji karata, Marakana će biti puna i očekuje nas pravi spektakl. Crveno beli apsolutni favoriti protiv Islanđana.

Zvezdaši su se uželeli fudbala, a po rečima trenera Stojanovića i njegovi igrači jedva čekaju da istrče na teren najvećeg srpskog stadiona.

"Meč sa Islanđanima predstavlja debi za mene i za ekipu u novoj sezoni. Spremni smo psihički za utakmicu, dok na fizičkom planu možemo još da napredujemo. I nije za očekivati da ekipa bude na vrhuncu forme s obzirom da nam prvenstvo počinje za tri nedelje.

Susret sa IBV-om će biti dobar test za nas, jer se radi o ekipi koja igra dosta specifično, i potreban nam je maksimalan oprez.

Trudićemo se da nametnemo naš stil igre i da sprečimo da karakteristike rivala dođu do izražaja. Ne igraju puno na sredini terena, igraju na preskok i veoma su opasni u prekidima",rekao je šef struke crveno-belih.

Kapiten Nenad Milijaš preneo je u svoje i u ime svojih saigrača očekivanja pred premijerni meč u novoj sezoni.

"Spremamo se za utakmicu koja je veoma bitna za nas i u koju moramo ući bez potcenjivanja prema protivniku.

Znamo kakve navijače imamo i kakva očekivanja imaju od nas. Igraćemo na tri fronta, u prvenstvu, Kupu i Evropi, i svaka utakmica nam je podjednako važna. Pred nama je još dosta rada, ali raduje nas što svakodnevno napredujemo.

U odnosu na prošlu sezonu, mislim da imamo više iskustva koje nam je nedostajalo u nekim bitnim utakmicama u proteklom periodu", jasan je Milijaš.

Trener Stojanović još uvek nije odredio startere za sutrašnju utakmicu, a to će učiniti nakon večernjeg treninga.

"Nismo dobili snimke mečeva IBV protiv Toršavna jer nisu snimani. Preko nekih kontakata i trenera koji rade na Islandu smo uspeli da prikupimo informacije koje će nam poslužiti za pripremu utakmice. Još uvek imam dileme oko tima i one se najviše odnose na vezni red", istakao je Stojanović.

RTS

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: