Crvena Zvezda se oprostila od Evro kupa

Nacionalni sport - Sreda 20.02.2013 - 09:23

U neizvesnoj završnici oslabljena Crvena Zvezda ipak izgubila od Galatasaraja, i tako se na častan način oprostila od Evro kupa, kao poslednja u grupi.

 

Crvena Zvezda je prvi put povela rezultatom 10:9 u četvrtom minutu utakmice, zahvaljujući Nelsonu koji je postigao 4 uzastopna poena. Galatasaraj se tada budi i pravi seriju od 10:0. Na kraju prve četvrtine je rezultat bio 27:20 za Galatasaraj.
 
Drugu četvrtinu je otvorio Milan Mačvan sa dva poena, a zatim sledi buđenje Zvezde, koja se sjanom igrom u napadu rezultatski vraća u meč. Crvena Zvezda je posle trojke Savovića a zatim i poena Vuka Radivojevića ubrzo i povela, ali se Galatasaraj budi i zadržava 7 poena na poluvremenu za konačnih 49:42.
 
U trećoj četvrtini loš početak Beograđana koriste Turci i odlaze na plus 11. Nedugo zatim poenima Lazića, Nelsona i Savovića Zvezda se vraća u igru, a onda dolaze i do plus četiri, da bi Atsur smanjio na plus dva za Zvezdu na kraju treće četvrtine 67:65.
 
Zvezda početkom četvrte četvrtine poenima Samardžijskog i Radivojevića dolazi do plus 7, ali Galatasaraj ubrzo sustiže prednost i u poslednji minut se ulazi sa rezultatom 85:84. Usledili su promašaji na obe strane, a Radivojević je u poslednjoj sekundi promašio šut za 3 poena koji bi Zvezdi doneo pobedu.
 
U ekipi Zvezde je najefikasniji bio Savović sa 20 poena, a pratili su ga Radivojević sa 17, i Nelson sa 14 poena. U Ekipi Galatsaraja po 17 poena imali su Arslan i Markošvili, a Mačvan je postigao 2 poena.
 
U drugom meču grupe L, Ulm je izgubio od Uniksa iz Kazanja rezultatom 77:79 u meču koji je odlučivao pobednika grupe.
 
U grupi J, Valensija je deklasirala Nimburk rezulatom 104-55, i tako se plasirala u narednu rundu takmičenja. Stefan Marković je na terenu odigrao za ekipu Valensija 28 minuta i za to vreme postigao je 10 poena.
 
 U drugom meču grupe, koji je direktno odlučivao o još jednom putniku u narednu fazu takmičenja Bilbao je je u neizvesnoj završnici pobedio Rigu rezultatom 76:65.
Sportske

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: