Crvena zvezda - Spartak 4:1

Nacionalni sport - Subota 13.04.2013 - 19:26

Pred oko 21.721 navijača na "Marakani", fudbaleri Crvene zvezde pokušaće da pobbede Spartak i zadrže četiri boda zaostatka za Partizanom.

Crvena zvezda - Spartak Zlatibor voda 4:1 pred oko 21.720 navijača. U toku je drugo poluvreme.

Strelci Milijaš u 20, 36. sa bele tačke i 59, Lazović u 55, odnosno Čović u 26. minutu.

U pretposlednjoj utakmici 23. kola crveno-beli krenuli su ofanzivno prema golu Branimira Aleksića, kako bi se u što većoj meri osvetili Subotičanima za težak poraz od 3:0 u prvom meču jesenas, ali i zadržali četiri boda zaostatka za Partizanom,

Uskoro opširnije...

Ranije u subotu, Partizan je teško došao do bodova u Ivanjici pobedom nad Javorom od 1:0, dok je većina ostalih utakmica 23. kola Jelen Superlige odigrana u terminu od 16 časova.

TOK UTAKMICE

5 - Početak utakmice nagoveštava ono što ćemo gledati do kraja - ofanzivu crveno-belih, međutim Spartak "stoji" prilično daleko od Aleksića i nema nameru da se brani. Za sada. Momci u plavom igraju presing.

8 - Lepa akcija i udarac Torbice sa 18 metara. Dobro je "opalio" kapiten Spartaka, lopta je prohujala preko prečke. Kao što rekosmo, Subotičani se ne brane.

11 - Stadion se i dalje puni, a polako ulaze i navijači Spartaka u "kavez" između istoka i juga.

16 - Sever "grmi", ali Spartak napada. Zvezda za sada bez šanse i inicijative, igra se 16. minut i mnogo više posla ima Bajković id Aleksića.

19 - Ništa, ništa i onda velika šansa za Crvenu zvezdu! Vešović je uputio idealan centaršut "duboko" sa desne strane, lopta je padala pravo na penaltik odakle je Dauda u punom trku, u padu, uputio udarac, ali je Aleksić odbranio krajnjim naporima.

20 - Minut kasnije Aleksić nije mogao ništa. U nastavku akcije, ponovo je Vešović centrirao sa desnog krila posle pasa Garida, a Milijaš glavom poslao loptu pored same stative - 1:0! U jubilarnoj 150. utakmici u crveno-belom, Milijaš postiže gol...

26 - Brzo izjenačenje gostiju! I protesti domaćih zbog navodnog ofsajda. Bilo kako bilo, Spartak je "odjednom" probio Mladenovića po desnom boku, Novaković se stuštio ka petercu i iz "mrtvog" ugla uputio paralelu na drugu stativu, Bajković je samo okrznuo loptu, a Čović mirno smestio loptu između stative i Mikića koji je klizećim startom pokušao da spasi što se spasti može - 1:1.

28 - Odmah posle gola Spartaka, Delije su "zapevale" Toletu Karadžiću.

31 - Lazović je šutirao sa oko 18 metara po sredini gola - visoko preko gola!

36 - Zvezda ponovo vodi! Drugi gol Milijaša, ovog puta sa bele tačke, nakon što je sudija Đokić dosudio najstrožu kaznu u korist domaćeg tima. Razlog za to bilo je igranje rukom Bratića posle centaršuta Kasalice. Milijaš je bio više nego siguran, poslao je Aleksića u jednu, a loptu u drugu stranu - 2:1!

39 - Faul nad Kasalicom, dobro izveden prekid Milijaša, ali nedovoljno precizan udarac Kasalice glavom, doduše iz ne baš pogodne prilike za gol.

40 - Novi centaršut Milijaša, ovog puta za Daudu, koji se iskrao čuvarima, ali iskosa sa desne strane nije uspeo glavom dovoljno dobro da zahvati loptu. Spartak kao da je pao u tempu, od izjednačenja Subotičani imaju znatno manje loptu u nogama.

44 - Vazdušni duel Mikića i Despotovića i nezgodan pad Zvezdinog štopera, kojem se ukazuje pomoć dok se Petković zagreva.

46 - Pip, piiiiiip... Poluvreme, vođstvo Zvezde od 2:1 posle hrabre predstave Spartaka na početku utakmice i poput pada u finišu prvog dela igre. Od drugog gola Zvezde ništa se bitno nije događalo na terenu. Nadamo se da uzbudljivom nastavku...

DRUGO POLUVREME

46 - Drugi deo igre počeo je spektakularnom koreografijom Delija, transparentom: "Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao", "šetalicom" koja simbolizuje aktiviranje TNT, markerima koji su opisali eksploziju i paljenjem baklji duž ograde zapada, severa i istoka.

A, na terenu zamena u redovima Crvene zvezde, jer je Sa Pinto morao da izvuče povređenog Mikića i prvi put od dolaska na klupu upotrebi Petkovića.

48 - Kratko je trajala radost navijača Zvezde, jer je gol Daude za 3:1 poništen zbog ofsajda. Opravdano. I naredna akcija crveno-belih bila je opasna, ali je opet dosuđena nedozvoljena pozicija, u kojoj se ovog puta našao Kasalica.

55 - Sjajan potez Daude i novi gol Lazovića, opet na asistenciju Nigerijca kao protiv Hajduka pre dva kola. Ničiju loptu, Dauda je pokupi na polovini terena, izlomio čuvara, došao do 25 metara od Aleksića a onda sačekao idealan trenutak za pas u prostor ka Lazoviću koji je akciju pratio u punom sprintu. Kada je dobio loptu u pravi čas rutinski je levom nogom pogodio dalji ugao Aleksićevog gola - 3:1!

Školska kontra!

Zvezda je izgleda "slomila" protivnika. Posle tri gola gola, Dauda je zabeležio i drugu asistenciju.

58 - Ovacije i za Kadua koji izlazi i za Milivojevića koji ulazi sa zaštitnom maskom, još nedovoljno oporavljen od preloma nosa u meču sa Radničkim iz Kragujevca i potom operacije.

59 - Ni 10 sekundi nije proveo Milivojević na terenu, a već je bilo 4:1. Treći gol postigao je Milijaš! Njemu je ostalo samo da ukliza u petercu i unese loptu u mrežu posle akcije Lazovića sa desne strane i pokušaja Daude. Ako je to bio pas ka Milijašu, onda je Nigerijac zaslužio drugu asistenciju, ali deluje kao da je bio pokušaj šuta.

Svejedno, Milijaš je na jubilej postigao het-trik!

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Vešović, Mikić, Spajić, Mladenović - Garido, Milijaš, Kadu - Lazović, Kasalica - Dauda.

SPARTAK: Aleksić - Farkaš, Vbratić, Antonić, Puškarić - Šarac, Novaković, Kovačević, Čović, Torbica - Despotović.
 

Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: