Dauda spasao Zvezdu u 89. minutu (VIDEO)

Nacionalni sport - Nedelja 07.04.2013 - 18:19

Fudbaleri Crvene zvezde jedva su osvojili tri boda u Smederevu, pobedu "crveno-belima" od 1:0 doneo je Abiola Dauda, minut pre kraja utakmice 22. kola JSL.

Zvezda je do treće pobede pod vođstvom Rikarda Sa Pintua stigla sa igračem više, nakon fenomenalne partije golmana Smedereva Živkovića.

"Crveno-beli" sada imaju četiri boda manje od lidera Partizana koji od 19:00 igra derbi kola protiv trećeplasirane Vojvodine.

U prvom poluvremenu nije viđen kvalitetan fudbal, loš teren nije ni omogućio bolju igru, Crvena zvezda je dominirala, ali osim jednog pokušaja Daude nije bila preterano opasna.

Prvih 45 minuta obeležila su dva sporna momenta u kojima je učestvovao Uroš Spajić. Prvo su "crveno-beli" tražili penal nakon pada svog igrača u kaznenom prostoru domaćina, da bi u samom finišu poluvremena sudija Simović propustio da svira jedanaesterac za Smederevo, jer je Spajić igrao rukom u svom šesnaestercu.

Zvezda je dominirala i u drugom poluvremenu, ali i dalje se Smederevo odlično branilo. Prelimni momenat meča dogodio se u 60. minutu kada je domaćin ostao sa desetoricom igrača na terenu zbog isključenja Radosavljevića zbog udaranja Kadua.

Zvezda je konstantno pretila u poslednjih pola sata, Sa Pintu je igrao sa trojicom napadača, nekoliko sjajnih intervencija Živkovića i prečka koju je pogodio Dauda spašavali su Smederevo, ali "oklop" ipak nije izdržao do kraja.

Minut pre poslednjeg zvižduka Dauda je konačno pogodio mrežu, glavom posle centaršuta Milijaša iz slobodnog udarca i gužve u petercu.

Zvezda je i treći put slavila bez primljenog gola pod vođstvom Sa Pintua, i vratila se u borbu za šampionsku titulu.

U subotu je na na pet mečeva postignuto je 14 golova, a pobede su ostvarili Jagodina, Radnički KG, Donji Srem i BSK Borča. U toku je duel Hajduka i Slobode u Kuli, dok se od 19:00 igra derbi kola između Partizana i Vojvodine.

Jelen Superliga, 22. kolo:
Smederevo – Crvena zvezda 0:1 (0:0)

Stadion Smederevo, glavni sudija: Novak Simović (Lovćenac)

Smederevo (5-4-1): Živković – Atanacković (Milosavljević 8'), Ristić, Blagojević, Božović, Roberts (Gegić 77') – Čukić, Osman, Radosavljević, Miljković – Sikimić

Crvena zvezda (4-4-2): Bajković – Pajić, Vešović, Spajić, Mladenović – Garido (Mudrinski 60'), Mijailović (Kadu 46'), Milijaš, Milunović (Mihajlović 73') – Lazović, Dauda

Portugalac na kupi Zvezde napravio je jednu izmenu u odnosu na meč sa Hajdukom, u timu je posle nekoliko nedelja odsustva Srđan Mijailović.

Uvodni minuti nisu doneli izteresantan fudbal, nije bilo ni akcija, ni borbe, ni prilika. Zvezda je imala korner, posle koga je Milijaš loptu poslao preko gola. Nekoliko minuta kasnije Semderevci su ostali bez Atanackovića koga je zbog povrede zamenio Milosavljević.

Konačno u 15. minutu Zvezda je imala šansu. Nakon odlično pasa Milunovića, Dauda je imao direktan duel sa golmanom domaćina, ali je njegov šut po zemlji završio pored stative.

Prva konkretnija akcija Smedereva viđena je u 19. minutu, ali je centaršut Radosavljevića za Sikimića završio u rukama Bajkovića.

Sedam minuta kasnije Zvezda propušta novu šansu za vođstvo. Nakon kornera koji je izveo Milijaš, Spajić pada nakon vazdušnog duela, "crveno-beli" ne dobijaju traženi penal, a u nastavku akcije Živković zaustavlja pokušaj Mikića glavom.

U poslednjem minutu regularnog dela prvog poluvremena Smederevo je oštećeno. Posle centaršuta sa leve strane, Spajić je igrao rukom u kaznenom prostoru Zvezde, ali sudija Simović i njegovi pomoćnici nisu signalizirali jedanaesterac.
Starsportphoto
Starsportphoto

Samo dva minuta kasnije Dauda je propustio novu šansu za gol, svoju prvu od 14. minuta, ali odlični Živković spašava gol i loptu šalje u korner.

Jalova igra u prvom delu naterala je Sa Pintua da napravi izmenu u timu već na pauzi, umesto Mijailovića na teren je ušao Mendeš Kadu, koji je bio jedan od najboljih igrača u poslednja dva meča.

Zvezda je i u nastavku dominirala, kružila oko kaznenog prostora domaćina, prvi je zapretio Milijaš, a onda još ozbiljnije Milunović glavom posle centaršuta Kadua sa leve strane, ali slabo i pored gola.

Samo dva minuta kasnije Dauda je propustio novu šansu za gol, svoju prvu od 14. minuta. Njegov pokušaj iz peterca zaustavio je odlični golman Živković i izbacio loptu u korner.

Nekoliko minuta kasnije Smederevo ostaje sa igračem manje. Posle borbe na sredini terena, Radosavljević je sa leđa udario Kadua i dobio direktan crveni karton. Sudija Simović je možda propustio da neposredno pre starta Radosavljevića dosudi faul za Smederevo.

Sa Pintu odmah reaguje, na teren ulazi još jedan napadač, najbolji strelac Zvezde Ognjen Mudrinski menja Garida. Zvezda je izvršila još veći pritisak na domaćina, ali ni u narednih desetak minuta nije bilo prave šanse za gol "crveno-belih".
Starsportphoto
Starsportphoto

U 73. minutu gosti su tražili indirektan udarac nakon što je u petercu igrač Smedereva dodao loptu svom golmanu, ali su arbitri procenili da nije bilo namere.

Usledila je nova izmena u timu Zvezde, 20 minuta pre kraja mladi Mihajlović, najbolji strelac tima iz pripremnog perioda, menja Milunovića. Zvezda u finiš meča ulazi sa tri napadača.

Samo što je ušao u igru Mihajlović je bio u dobroj šansi, ali sjajni Živković ponovo brani svoj gol.

Deset minuta pre kraja Zvezda je propustila najbolju šansu za gol. Posle sjajne akcije po levoj strani i prodora Lazovića, Dauda je šutirao iz prve ali je pogodio prečku, a u nastavku akcije Mudrinski se spetljao, a Živković je zgrabio loptu.

Pet minuat kasnije Nigerijac je ponovo promašio. Ponovo je Kadu poslao savršen centaršut u kazneni prostor, Dauda se odvojio od čuvara i dobro šutirao glavom, ali je ponovo Živković bio na mestu.

Minut pre kraja Zvezda konačno postiže gol. Milijaš je ubacio loptu iz slobodnog udarca sa desne strane, Mihajlović je omeo golmana Živkovića, a Dauda sa druge stative konačno ubacuje loptu u mrežu pobedu.

 

 

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: