DK: Srbija sa Kanadom za finale

Nacionalni sport - Ponedeljak 08.04.2013 - 09:00

Najbolji teniseri Srbije u septembru će u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa ugostiti Miloša Raonića i drugove.

Dejvis kup tim Srbije odradio je odličan posao u Bojsiju, u državi Ajdaho, u četvrtfinalu.

Tim selektora Bogdana Obradovića nadigrao je reprezentaciju SAD i izborio plasman među četiri najbolja tima na svetu.

Srpski tim, koji je već 2010. osvajao "salataru", u pohodu ka novom trofeju u septembru će se u polufinalu sastati sa selekcijom Kanade, koja je eliminisala Italiju sa 3:1.

Oni su u Vankuveru predvođeni Milošem Raonićem uspeli da slome otpor Italijana i izbore prvi put u istoriji plasmanu polufinale.

Odlučujući bod osvojio je Raonić u duelu sa Andreasom Sepijem - 6:4, 6:4, 3:6, 7:5.

Pre toga, prvog dana takmičenja Sepi je doneo Italijanima prvi bod pobedom protiv Vaseka Pospišila (5:7, 4:6, 6:4, 6:3, 6:3), a Raonić je izjednačio nakon što je nadigrao Fabija Fonjinija - 6:4, 7:6, 7:5.

Pospišil i Daniel Nestor su u dublu, nešto kao Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac u Bojsiju, posle meratona srušili Danijela Braćialija i Fonjinija (6:3, 6:4, 3:6, 3:6, 15:13).

Kanađani ove sezone igraju najbolje u Dejvis kupu. Pobedom nad Španijom u prvom kolu napravili su svojevrsnu senzaciju, a zatim prvi put u istoriji izborili plasman u četvrfinale. Trijumfom u Vankuveru nad Italijanima nastvaili su da žive san.

Ono što je izvesno je da će selekcija Kanade, od 13. do 15. septembra gostovati u Srbiji, a naknadno će biti određeno gde će se taj susret igrati.

Kanada i Srbija, ranije Jugoslavija, nikada do sada nisu odmeravale snage u Dejvis kup takmičenju.

U drugom polufinalu igraće Češka i Argentina. Česi, koji će biti domaćini tog meča, u četvrtfinalu su bili bolji od Kazahstana (3:1), dok su se Argentinci žestoko pomučili u duelu sa Francuskom (3:2).

Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: