Džajić: Verujem u Jankovića

Nacionalni sport - Petak 15.03.2013 - 09:27

Predsednik Crvene zvezde je potvrdio da je sačuvao mladog stručnjaka na klupi. Dragan: Naši problemi bi bili veliki čak i za državu, ali ja nisam zabrinut.

Jankovića je na klupi Crvene zvezde sačuvao lično predsednik kluba Dragan Džajić.

Prvi čovek crveno-belih istakao je u razgovoru za „Novosti“ da veruje aktuelnom šefu stručnog štaba i da je posle remija s Radom, uprkos insistiranju pojedinih članova Upravnog odbora da dođe do smene, istrajao u ideji da Janković nastavi posao.

- Jeste, tačno je da sam branio Jankovića. Imam poverenje u njega - rekao je Džajić.

- Razmišljam na svoj način, ali i dozvoljavam da drugi članovi UO imaju svoje mišljenje i da treba da ga iznesu. Zato i postoji to telo, da se jasno kaže ko šta misli, da se suoče stavovi. Normalno je da postoji borba mišljenja, ne traži niko da se slepo sluša.

FS srbije sve se glasnije priča o tome da će Tomislav Karadžić uskoro napustiti čelo FSS i da će na njegovo mesto doći upravo Dragan Džajić.

- Video sam to u novinama i nemam nikakav komentar - kaže Džajić.

Na pitanje da li to znači da uopšte ne razmišlja u pravcu Terazija, usledio je isti Džajićev odgovor:
- Ne, ne, zaista nemam nikakav komentar...

Džajić ipak tvrdi da Janković uprkos pojedinim mišljenjima unutar uprave, nije bio pred smenom.

- U medijima je stvorena takva slika. Ali, kada trener u Zvezdi nije bio pod pritiskom? Ja sam 50 godina ovde, uvek je tenzija čim su igre ili rezultati malo slabiji. Ko hoće da igra i radi u Zvezdi mora da živi s tim nabojem.

Predsednik Zvezde uverava da to što jedino trener nije dobio novac prilikom nedavne isplate dela zarada, nema veze s atmosferom koja se stvorila oko njega.

- To je samo propust i biće ispravljen. Nikoga ne okrivljujem za grešku, a treneru je sve objašnjeno i tu nema nikakve pozadine.

Očekivane uplate sredstava od „Gasproma“ i dalje nema, a Zvezdi ističe vreme za plaćanje dugova od kojih zavisi evropska licenca.

- Drugo je vreme i teško je računati isto ovu ligu u srpskim okvirima i onu u staroj Jugoslaviji. Ne želim da omalovažavam bilo koga, ali tako je. S druge strane, svaka čast Partizanu na rezultatima, to se broji i moramo da prihvatamo činjenicu da je sada tako. Nastojaću da narednih pet godina mi budemo prvaci i vratimo situaciju u našu korist. To je ambicija, ali niko ne može da kaže da li ćemo i u kojoj meri uspeti - rekao je Džajić.

- Ljudi u „Gaspromu“ imaju sistem rada, traže da se ispoštuje sve što se potpiše i mi činimo ono što se od nas zahteva. Verujem da će uskoro sve biti u najboljem redu, a isto važi i za licencu. Mislim da ćemo uspeti da završimo sve što je neophodno i da ćemo igrati u Evropi. Ali narod mora da zna u šta smo ušli i da pokušavamo na sve načine da rešimo što više problema. Pred nama je težak period, biće velika borba i videćemo koliko ćemo uspeti da svedemo nevolje na minimum da bismo opstajali i funkcionisali. Slažem se da to nije karakteristično razmišljanje za Zvezdu, ali je nasleđeno stanje i moramo da se borimo s tim.

Na pitanje da li je zabrinut za egzistenciju kluba, Džajić je naglasio da strahovanja ne treba da idu baš tako daleko...

- Činjenica je da imamo ogroman dug i da bi on bio opterećenje i za državu, a ne za klub. Poteškoće su velike, ali nisam zabrinut za postojanje kluba. Svi smo svesni da nas čeka borba i ne mogu da obećavam bilo šta. Možda neko može, ali ja ne. Živimo s problemom i ne znamo koliko će da traje. Uostalom, Dragan Džajić nikome ništa nije obećavao i svi moraju da imaju strpljenja ako žele da sarađuju sa Zvezdom. Mislim da je to najkorektnije i najpoštenije da se kaže.

Utisak je da najviše strpljenja ima radna zajednica na „Marakani“, koja nije primila već devet plata...

- Oni moraju da dobiju novac! Njihovo stanje me boli kao čoveka od dana kada sam se vratio u klub. Prve pare koje stignu biće uplaćene njima, u to neka niko ne sumnja - poručio je Dragan Džajić.
 

Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: