EK: Zvezda u boljem delu kostura?

Nacionalni sport - Četvrtak 20.02.2014 - 08:54

Košarkaši Crvene zvezde i Radničkog poraženi su u mečevima poslednjeg šestog kola druge faze Evrokupa, pa će Srbija u osmini finala imati jednog predstavnika.

Košarkaši Crvene zvezde Košarkaši Crvene zvezde

Zvezda je u duelu izgubila u Pioniru od Nižnog sa 78:74, ali će i pored toga u nokaut fazu.

Ekipa Radničkog neće među 16 najboljih. Kragujevčani su imali šansu Berlinu protiv Albe, ali su na kraju izgubili sa 92:83, pa su završili na trećem mestu u N grupi.

Zvezda će u osmini finala igrati protiv Lijetuvos Ritasa koji je trijumfom protiv Cedevite zauzeo prvu poziciju u grupi P.

Dueli osmine finala igraju se od 4. do 12. marta, a crveno-beli će u prvoj utakmici dočekati u Pioniru ekipu koju su ove sezone dva puta pobedili u Evroligi.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić rekao je nakon poraza od Nižnog da će mečevi protiv Ritasa biti neizvesni.

Zanimljivo je da će pobednik dvomeča Crvena zvezda – Lijetuvos u četvrtfinalu Evrokupa igrati sa pobednikom duela Nanter – Budiveljnik.

Francuski i ukrajinski tim takođe su igrali u istoj grupi u prvoj fazi Evrolige i završili su ispod Partizana.

Nanter je bio prvi u I grupi nakon pobede nad Karšijakom, dok je Budiveljnik završio kao drugoplasirani u grupi M. U istoj polovini kostura su i parovi Uniks – Nimburk, odnosno Ankara – Himik.

Jedini tim koji je drugu fazu Evrokupa završio sa maksimalnih šest pobeda je Himki koji će u osmini finala na Valensiju i to će biti derbi u prvom kolu nokaut faze.

Nižnij će na Bešiktaš koji je u dramatičnoj završnici slavio u Saragosi sa 79:77. Alba koja je pobedila Radnički i završila sa 5-1 igraće protiv Sasarija, dok će prvoplasirani Hapoel iz M grupe protiv Ulma koji je bio drugi u I grupi.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: