Galata trojkama srušila Partizan

Nacionalni sport - Petak 21.02.2014 - 02:19

Košarkaši Partizana poraženi su u beogradskoj Areni od Galatasaraja rezultatom 78:70 u okviru sedmog kola Top 16 faze Evrolige.

Starsport Starsport

"Crno-belima“ je ovo šesti poraz u drugom delu elitnog takmičenja, kojim su sebi smanjili šanse za eventualni prolaz u plej-of.

Najefikasniji u domaćem timu, za koji nije nastupio Tarenz Kinzi, bio je Bogdan Bogdanović sa 23 poena uz šest skokova i asistencija, Žofre Lovernj je imao dabl-dabl (15p, 15sk) dok je na drugoj strani briljirao Henri Domerkant sa 18 poena.

Trener Galatasaraja Ergin Ataman nije mogao da računa na Nejtana Džavaija, Džamonta Gordona, Manučar Markoišvili i Ervin Dadli, dok od ranije u taboru "crno-belih" nema Lea Vestermana, Davisa Bertansa i Dragana Milosavljevića.

Domaći tim je u dobrom ritmu startovao utakmicu, sjajan je bio Bogdan Bogdanović, ali je potom serijom 8:0 Galatasaraj anulirao prednost.

Posle tehničke greške trenera Vujoševića usledili su poeni Andrića i Lovernja, a u tim trenucima odličan je bio Malik Herston.

Preokret se dogodio u drugoj deonici, uprkos seriji Partizana od 5:0, gosti su nastavili seriju preciznih dalekometnih šuteva preko Arslana i Domerkanta, što je donelo vođstvo turskog tima od šest poena.

U trećoj deonici je odgovornost preuzeo Milenko Tepić, napadali su domaći preko centara, ali nisu uspevali da isprate ritam košarkaša Galatasaraja u šutu za tri poena.

Poslednji kvartal je obeležio Karlos Arojo, a posle zakucavanja uz faul Furkana Aldemira na dva minuta do kraja bilo je jasno da bodove iz Beograda odnosi gostujući tim.

Domaći tim je šutirao sjajno za dva poena, imao je 52% procenat uspešnosti, ali je ključni faktor u pobedi Galate bio šut izvan linije 6,75, igrači turske ekipe su pogodili čak 12 trojki, nasuprot svega tri Partizana.

Izabranici trenera Duška Vujoševića su imali 14 izgubljenih lopti, a zahvaljujući sjajnom Lovernju dobili su bitku pod obručima (38:28).

Nakon odigrane prvog dela Top 16 faze Evrolige, Partizan ima jednu pobedu uz šest poraza, a pred "crno-belima“ je duel sa Crvenom zvezdom Telekom u ABA ligi.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: